Nová konzola Xbox Series X príde v novembri

Očakávané Halo Infinite vydanie konzoly nestihne. Hráči však nebudú príliš ukrátení. Microsoft v oznámení spomína množstvo hier, ktoré si budete môcť zahrať ešte tento rok.

O dátume vydania nového Xboxu sa špekulovalo prakticky od oznámenia. Microsoft teraz potvrdil, že konzola príde na pulty obchodov v novembri. Konkrétny deň zatiaľ stále zostáva pod rúškom tajomstva. Očakáva sa, že to bude ešte pred povestným sviatkom nakupovania, tzv. čiernym piatkom, ktorý sa v USA koná každý rok pred koncom novembra. 

Dobrú správu sprevádza aj horšia, ktorou je odloženie pre fanúšikov legendárneho Halo Infinite na budúci rok. Predtým sa čakalo, že titul stihne vydanie konzoly. Hráči by však nemali byť veľmi ukrátení. Microsoft k oznámeniu dodáva, že na Xbox Series X vyjde ešte tento rok viac ako 50 medzigeneračných hier. 

To znamená, že konkrétne tituly uvidíme aj na aktuálnych konzolách, no zároveň budú optimalizované aj na nové. Pôjde napríklad o Assassin’s Creed Valhalla, Gears Tactics alebo Dirt 5. Microsoft spomína aj hry, ktoré vyjdu exkluzívne na Xbox Series X a plne využijú jeho výkon, bez ohľadu na staré konzoly. Prvé, tzv. nextgen tituly budú The Medium, Scorn či Tetris Effect: Connected.  

Na Xboxe Series X bude v konečnom dôsledku možné hrať aj staršie hry, ktoré dostanú aktualizáciu s optimalizáciou pre novú konzolu. Môžete očakávať napríklad Destiny 2, Forza Horizon 4, Gears 5, Ori and the Will of the Wisps a ďalšie. Microsoft sľubuje aj prístup k tisíckam hier z predchádzajúcich generácií prostredníctvom predplatenej služby Game Pass. 

Zdroj: news.xbox.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu