Nová funkcia v hodinkách Samsung Galaxy Watch5 poteší ženy

V priebehu nasledujúcich mesiacov pribudne v hodinkách Watch5 pokročilé funkcie sledovania menštruačného cyklu na základe telesnej teploty. Medzi podporovanými krajinami nechýba ani Slovensko.

Najnovší model inteligentných hodiniek má senzor teploty, ktorý zatiaľ nemal praktické využitie. Bola to príprava na novú funkciu, ktorá bude v druhom kvartáli tohto roka dostupná prostredníctvom aplikácie Samsung Health v hodinkách Galaxy Watch5 a Watch5 Pro počas druhého štvrťroka na 32 trhoch, medzi ktoré patrí aj Slovensko. 

Používateľky zariadenia Galaxy Watch5 budú mať prístup k pokročilému sledovaniu cyklu prostredníctvom funkcie Cycle Tracking od spoločnosti Natural Cycles. Táto funkcia bola nedávno schválená kórejským Ministerstvom pre kontrolu potravín a liečiv (MFDS). Získala taktiež povolenie od amerického Úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) a spĺňa všetky požiadavky pre označenie CE .

Nový infračervený teplotný senzor, ktorý je súčasťou senzoru BioActive od Samsungu, umožňuje získať podrobnejší prehľad o zdravotnom stave prostredníctvom sledovania zmien teploty pokožky a menštruačného cyklu. Využíva infračervenú technológiu pre presnejšie meranie teploty používateľov aj v prípade, že dôjde k zmene teploty v ich okolí alebo sa počas spánku pohybujú. 

Ide o svetovo prvú aplikáciu so špeciálnym algoritmom, ktorý využíva telesnú teplotu a ďalšie kľúčové ukazovatele plodnosti na určenie jedinečného stavu plodnosti každej používateľky. Nedá sa však používať ako samostatná antikoncepcia, preto spoliehať sa na určenie plodných a neplodných dní na základe aplikácie by nebolo rozumné. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu