Nová aplikácia Moto Secure zvýši zabezpečenie smartfónu

Kybernetickým zločinom sú vo veľkej miere zasiahnuté aj mobilné zariadenia. Účinná obrana proti malware, phishingu a iným hrozbám by mala byť dnes súčasťou už každého smartfónu.

Ochrana smartfónu alebo tabletu neznamená iba zabezpečenie osobných údajov a obsahu telefónu, ale mala by brániť aj šíreniu škodlivého obsahu na ďalšie zariadenia bez vedomia majiteľa. O tom, že váš smartfón slúži útočníkovi ako sprostredkovateľ na rozposielanie škodlivých kódov, ani nemusíte vedieť. 

Spoločnosť Motorola uvádza na trh novú aplikáciu Moto Secure, ktorá využíva technológiu Thinkshield. V rámci aplikácie môžete rýchlo skontrolovať a ovládať ochranu svojho smartfónu s jednoduchým prístupom ku všetkým súvisiacim aplikáciám a nastaveniam pre Android. 

Medzi nové funkcie patrí Zabezpečený priečinok chránený špecifickým PIN kódom. Máte tu možnosť povoliť Maskované ikony, ktoré umožnia vybrať si zo štyroch možností ikon a zvoliť si namiesto viditeľného zobrazenia aplikácií v menu názov priečinku, čím dosiahnete ešte väčšie súkromie. Pod vybranou ikonou s vlastným názvom, ktorá cudziemu oku veľa nepovie, sa tak môže ukrývať priečinok s citlivým obsahom. 

Počas pripájania do internetu na verejnom mieste môžete minimalizovať riziká pomocou funkcie Ochrana siete. Aktiváciou tejto funkcie budete automaticky upozornení, keď sa zistí bezpečnostný problém súvisiaci s hotspotom alebo sieťou Wi-Fi. V rámci ochrany siete môže funkcia zabrániť konkrétnym aplikáciám používať otvorené pripojenia a zabrániť spoofingu zablokovaním pripojení 2G.

Zabezpečenie obrazovky uzamknutia umožňuje používateľom zobraziť a ovládať všetky možnosti obrazovky uzamknutia a nakonfigurovať potrebnú ochranu. To zahŕňa možnosť uzamknutia sieťových a bezpečnostných funkcií. 

Zvedavým očiam zabráni zapamätaniu si číselného kódu Zmenená klávesnica, ktorá zamieša číselné rozloženie na úvodnej obrazovke. Panel súkromia ponúka jasný a komplexný prehľad o tom, ktoré aplikácie získali prístup ku kalendáru, kontaktom, súborom, fotoaparátu, mikrofónu a polohe používateľa za posledných 24 hodín. 

Nová aplikácia Moto Secure je v súčasnosti k dispozícii na smartfónoch Lenovo ThinkPhone od spoločnosti Motorola, Moto G73 5G a Moto G53 5G. V budúcnosti bude k dispozícii na ďalších zariadeniach značky Motorola so systémom Android 13 a novším.

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu