Notebook so skladacím displejom Lenovo ThinkPad X1 Fold príde na Slovensko. Cena nie je pre každého

Ak ste technologickým fajnšmekrom a nemáte hlboko do vrecka, možno vás poteší plánovaný príchod špičkového notebooku s ohybným displejom.

Posledná generácia ThinkPad X1 Fold bola uvedená pred viac než rokom a priniesla do segmentu notebookov nový vietor. Notebook ponúka výhody skladacieho displeja, vysoký výkon a možnosť pripojiť podsvietenú klávesnicu ThinkPad v plnej veľkosti s TrackPointom a veľkým haptickým touchpadom. Klávesnica sa dá magneticky pripevniť k spodnej polovici displeja pre klasický režim notebooku. 

Skladací OLED panel má uhlopriečku 16,3 palca s pomerom strán 4:3 a rozlíšením 2560 x 2024 bodov, použiteľný na šírku aj na výšku, a samozrejme, dá sa aj zložiť. Vtedy máte k dispozícii 12'' obrazovku. Displej podporuje i prácu s dotykovým perom. V rozloženom stave dosahuje konštrukcia hrúbku len 8,6 mm, v zloženom stave má iba 17,4 mm. 

Rovnako ako všetky notebooky ThinkPad, aj ThinkPad X1 Fold prešiel okrem štandardov MIL-STD-810H aj testovacími metódami Lenovo, aby sa maximalizovala odolnosť a spoľahlivosť. Maximom pri pamäťovej verzii je kombinácia 32 GB RAM a 1 TB úložiska. Notebook poháňa procesor Intel, ktorý dynamicky nastavuje spotrebu energie a má vopred nainštalovaný operačný systém Windows 11.

Medzi konektivitou nechýba Wi-Fi 6E a na vybraných trhoch sa predáva aj 5G verzia. K dispozícii sú tri porty USB typu C vrátane dvoch portov Intel Thunderbolt 4. Trojica reproduktorov podporuje technológiu Dolby Atmos. 

Notebook ThinkPad X1 Fold bude na Slovensku dostupný od decembra tohto roku cez web lenovo.com a u vybraných predajcov. Cena začína na sume 4 979 eur vrátane DPH. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu