Nokia zostáva pri optike Zeiss a teší sa z ich používania aj v Xperiách

HMD Global zostáva partnerom firmy Zeiss, ktorá dodáva svoju optiku do Nokií doslova od nepamäti. Už však nemajú exkluzívnu dohodu a po ich produktoch môžu siahnuť aj iní výrobcovia.

Sony je dlho známe tým, že si do smartfónov vkladá aj G Lens z vlastnej produkcie. Situácia sa však zmenila len pred pár dňami, kedy Sony predstavilo novú Xperiu 1 II (základné info). Ide o prvý smartfón výrobcu, ktorý sa po dlhej dobe vymyká doteraz známym štandardom značky. 

Namiesto G Lens totiž obsahuje optiku od firmy Zeiss, na ktorej príprave Sony spolupracovalo. Ich optikou je dlhé roky známa Nokia. Tak sa naskytla otázka, čo spolupráca Zeiss a Sony pre HMD Global znamená. 

V praxi sa ich kooperácia Nokií nedotkne, čo potvrdil aj Juho Sarvikas vo svojom novom príspevku na Twitteri. Sony privítal v Zeiss rodine a zároveň dodal, že v nej zostávajú aj oni sami. 

Partnerstvo HMD Global a Zeiss bolo v roku 2017 vyhlásené za exkluzívne. Firme medzitým táto výsada skončila a po optike renovovanej značky môžu siahnuť aj ďalší výrobcovia. 

Zdroj: Twitter


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease26.02.2020 - 13:54 Trvalý odkaz

Lens = objektív, šošovka, sklo, optika
Sensor = snímač, senzor, čidlo

Zeiss snímače nevyrába

Lenka Ivančíková26.02.2020 - 16:01 Trvalý odkaz

ano, mas pravdu. opravene, dakujeme. :-)

Celá diskusia 4 príspevky