Nokia X30 5G na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať prémiový model vyrobený z recyklovaných materiálov, ktorý láka 50 Mpix fotoaparátom s optickou stabilizáciou obrazu a čistým Androidom s dlhou softvérovou podporou.

Nokia X30 5G (základné info) je doposiaľ najekologickejší telefón Nokia, ktorý je vyrobený zo 100% recyklovaného hliníka a 65% recyklovaného plastu. Ekologické je aj balenie, nenájdete v ňom nabíjačku. Výhodou novinky pravidelné a dlhoročné aktualizácie a rozšírená záruka, ktorá je tri roky namiesto štandardných dvoch rokov. 

Zadnú časť telefónu tvorí z 65 % recyklovaný plast, bočný rám je zo 100 % recyklovaného hliníka. Nokia X30 5G ponúka 6,43-palcový AMOLED displej s 90 Hz obnovovacou frekvenciou a integrovanou čítačkou odtlačkov, ktorý chráni sklo Gorilla Glass Victus. Konštrukcia spĺňa certifikáciu IP67, takže by mala zvládnuť ponorenie do vody počas 30-tich minút do hĺbky jedného metra.

Čipset Snapdragon 695 doplní 8 GB operačná pamäť RAM a 256 GB úložisko. Nová Nokia láka zostavou fotoaparátov. Hlavný 50 Mpix využíva optickú stabilizáciu obrazu, vylepšený nočný režim a umelú inteligenciu. Širokouhlý 13 Mpix fotoaparát ponúka 123° uhol záberu. 

Oba fotoaparáty sú kryté ochranným sklíčkom Gorilla Glass s DX+, ktorý prepúšťa 98 % svetla. Novinkou je nová technológia Capture Fusion, ktorá spojuje fotky z hlavného a širokouhlého fotoaparátu do jednej snímky pre čo najlepší výsledok. O kvalitné selfie sa stará predný snímač so 16 Mpix rozlíšením. O výdrž sa stará 4200 mAh batéria s 33 W nabíjaním. 

Nokia X30 5G sa na Slovensku predáva vo farbe Cloudy Blue za odporúčanú cenu 529 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu