Nokia X20 a Nokia G10 na Slovensku

Spoločnosť HMD Global oznámila dostupnosť dvoch noviniek na slovenskom trhu. Nokia X20 potěší 5G konektivitou a 64 Mpix hlavným fotoaparátom, model G10 nízkou cenou.

Oba telefóny, ktoré v týchto dňoch mieria na slovenský trh, sú prvými zástupcami nových modelových radov X a G. 

Nokia X20 je elegantný dual SIM android so 6,7'' Full HD+ displejom, čipsetom strednej triedy Snapdragonom 480 5G, 6 GB operačnou pamäťou RAM a 128 GB úložiskom. 64 Mpix hlavný fotoaparát dopĺňa 5 Mpix širokouhlý a dva 2 Mpix makro a portrétový fotoaparát.

Batéria so 4470 mAh kapacitou disponuje 18 W nabíjaním. Začiatkom druhej polovice roku 2021 sa novinka zaradí do vývojárskeho programu Android 12, navyše má prisľúbené tri roky hlavných aktualizácií systému. Kompletné špecifikácie hľadajte v základnom infe.

Nokia X20 je u vybraných predajcov dostupná vo farebnom variante Midnight Blue za odporúčanú cenu 369 €.

Nokia G10 chce zaujať elegantným dizajnom, dlhou výdržou na jedno nabitie a nízkou cenou. Výrobca prisľúbil aj trojročnú podporu pre pravidelné bezpečnostné záplaty a dvojročnú aktualizáciu hlavného systému.  

Ponúka základnú výbavu, ktorú tvorí 6,5'' HD+ displej, čipset Helio G25, 3 GB operačná pamäť RAM, 32 GB úložisko, hlavný 13 Mpix fotoaparát a 5050 mAh batéria. Konštrukcia prešla certifikáciou IPX2, je teda odolná voči jemnému ošplechnutiu vodou. Poteší aj použitý triple slot určený pre dve nanoSIM karty a jednu microSD. Podrobnosti o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe

Nokia G10 je dostupná vo farebnom variante  Night za odporúčanú cenu 139 €.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu