Nokia Pure UI prinesie čisté a svieže prostredie. Nie však na smartfónoch značky

Nový dizajnový jazyk je jednoduchý, čistý a bez zbytočných príkras. Vizuály naznačujú využitie na webových aplikáciách, v digitálnych produktoch, ale aj smart hodinkách.

Spoločnosť Nokia na tohtoročnom MWC zmenila logo za moderné a známu modrú nahradili zelené odtiene. Týmto krokom sa chce odlíšiť od divízie mobilných zariadení značky Nokia, ktoré vyrába firma HMD Global. 

Nové používateľské prostredie s názvom Nokia Pure UI prináša svieži dizajnový jazyk s čistými líniami a napriek zelenej farbe nového loga sa tu stretávame s modrými prvkami typickými pre logo Nokia z mobilných produktov. Kto by však očakával, že sa s ním budeme stretávať v smartfónoch Nokia, kde by nahradilo čistý Android, asi bude sklamaný. 

Podľa informácií z nového webu nokiapure.com, je určené pre digitálne produkty Nokia B2B a Enterprise. Teda pre podnikovú klientelu. 

No Podľa vizuálov sa s novým prostredím budeme stretávať aj v inteligentných hodinkách a iných smart zariadeniach. Pre aktuálne smartfóny ale určené nebude. Ako tomu bude v budúcnosti, ukáže čas.

Zdroj: nokiapure.com, phandroid.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu