Nokia ovládla rebríček dôveryhodnosti smartfónov

Portfóliu od HMD Global sa darilo v kritériách hodnotenia rebríčka, ktorý bral do úvahy štyri hlavné kategórie. Nokie si vyslúžili úspech vďaka včasným aktualizáciám softvéru a bezpečnosti či odolnému spracovaniu.

Spoločnosť Counterpoint Research zverejnila svoj rebríček dôveryhodnosti, v ktorom testovala výrobcov smartfónov na základe štyroch kritérií. Išlo predovšetkým o aktuálnosť softvéru, bezpečnostné aktualizácie, kvalitu spracovania a odporúčanie pre podniky. Na prvé miesto sa dostali telefóny Nokia od HMD Global. 

Podarilo sa im to najmä vďaka včasným aktualizáciám operačného systému, zabezpečenia a životnosti samotných smartfónov, ktorá prekonáva priemer v priemysle. Nokia sa totiž môže pochváliť tým, že v súčasnosti každý jej model využíva najnovší operačný systém Android 10. Rovnako je na tom aj OnePlus, aj keď ten má v porovnaní s Nokiou podstatne menej modelov. 

Portfólio od HMD Global malo tiež najvyšší podiel odporúčaní pre firemné použitie. Vďačí tomu najmä za bezpečnostné záplaty, ktoré používatelia Nokií dostávajú takmer každý mesiac. Chválu si vyslúžila aj konštrukcia, ktorá je odolnejšia než v prípade konkurencie. Kritériami boli robustnosť, silové meranie, crash testy, opotrebenie, poškriabanie, tepelné testy a testy kvapalín či vlhkosti. 

Zdroj: counterpointresearch.com


 

Diskusia k článku:

Peter29.10.2020 - 13:37 Trvalý odkaz

Vtipné tieto PR Nokia.
Azda sa chystajú vydať niečo predražené a takto to chcú dopredu obkecať ...

Tomas29.10.2020 - 16:11 Trvalý odkaz

Uz len keby sa to prejavilo na ich podiele na trhu 😄 Mne sa zatial nepacila ani jedna "novodoba" Nokia, ktoru vyrobili

Hydrant31.10.2020 - 12:23 Trvalý odkaz

In reply to by Tomas

Suhlasim s tebou aj mna posledne Nokie absolutne nezaujimaju. Pre mna ztratila tato znacka čaro, uz to nieje ta stara znama dobra Nokia.

Celá diskusia 3 príspevky