Nokia G21 prichádza na Slovensko

Spoločnosť HMD Global, ktorá vyrába telefóny značky Nokia, oznámila dostupnosť lacného android so 6,5-palcovým displejom a 50 Mpix fotoaparátom na slovenskom trhu.

Nokia G21 ponúka 6,5'' displej s HD+ rozlíšením a 90 Hz obnovovacou frekvenciou. O bezpečnosť uložených dát sa stará čítačka odtlačkov prstov umiestnená v bočnej stene a technológia rozpoznania tváre, na ktorú telefón využíva 8 Mpix prednú kameru v malom výreze displeja. 

Operačný systém Android 11 je bez nadstavby a úprav. Spoľahnúť sa môžete na trojročnú podporu pre pravidelné bezpečnostné záplaty a dvojročnú aktualizáciu hlavného systému. Osemjadrový procesor Unisoc T606 doplní 4 GB operačná pamäť RAM a 64 GB úložisko. 

Na zadnej strane sa nachádza trojica fotoaparátov. Hlavný s 50 Mpix rozlíšením a clonou f/1.8 a dvojica 2 Mpix senzorov určených na snímanie makro záberov a rozostrovanie pozadia. Videá nahráte prednou aj zadnou kamerou vo Full HD. 

Výrobca láka na trojdňovú výdrž 5050 mAh batérie na jedno nabitie, ktorú dosiahnete vďaka novému úspornému režimu batérie. Kompletné parametre sa dočítate v základnom infe

Nokia G21 sa na slovenskom trhu bud predávať vo farebnom variante Nordic Blue za odporúčanú cenu 179 eur

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu