Neobmedzené úložisko pre Google fotky končí

Ak využívate zálohu v Google Fotkách mali by ste spozornieť, pretože už nebudú fungovať v tradičnom neobmedzenom režime, ktorý platil pri nahrávaní komprimovaných fotografií. Po novom sa bude už každá fotografia či video ukladať do 15 GB úložiska.

Jednou z najväčších výhod Google Fotiek bolo neobmedzené a bezplatné nahrávanie fotiek a videí v komprimovanom formáte. Google teraz mení pravidlá a používateľom e-mailom oznámil, že od 1. júna 2021 už zálohovanie vašich fotografií nebude bezplatné. 

Predtým ste mali k dispozícii bezplatné úložisko s kapacitou 15 GB. Tam sa započítavali len fotky v originálnej kvalite. Nahrávanie komprimovaných fotografií vo vysokej kvalite, ktoré zaberú menej priestoru, však bolo neobmedzené a zadarmo. 

Od 1. júna 2021 sa vám do vášho 15 GB úložiska budú započítavať všetky uploadované fotografie, teda v originálnej kvalite aj komprimované. Google Fotky tak prídu o atraktívnu výhodu pred konkurenciou. Nové pravidlá sa týkajú iba obsahu, ktorý nahráte do Google Fotiek po stanovenom dátume. Všetko, čo si stihnete zálohovať predtým, sa bude riadiť podľa do vtedy platných neobmedzených pravidiel. 

Po nástupe nových obmedzení môžete pokračovať v nahrávaní bezplatne do naplnenia 15 GB úložiska. Potom si budete musieť priplatiť za navýšenie kapacity. Druhým riešením je kúpa Pixel smartfónu, pre ktoré budú aj naďalej platiť neobmedzené pravidlá. Google zároveň od 1. júna budúceho roka uvedie aj nový nástroj na správu ukladacieho priestoru, ktorý vám umožní lepšie narábať s obsahom. 

Zdroj: e-mail 


 

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne12.11.2020 - 15:37 Trvalý odkaz

Trapne ospravedlnenie preco by si pouzivatelia mali aktivovat google one.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease12.11.2020 - 20:30 Trvalý odkaz

Hahaha
Fotky Google je jedna z aplikácií, ktorú hneď zakazujem (alebo mažem ak ide).
Fakt nepotrebujem svoje zábery komprimovat a už vôbec nechcem aby ich vlastnil aj niekto ďalší.
A tých 15GB používam iba na dokumenty, ktoré potrebujem zdieľať + zálohy aplikácií.

matus13.11.2020 - 10:05 Trvalý odkaz

ako inak riesite zalohu fotiek/videi?

Celá diskusia 13 príspevkov