Need for Speed sa v novej hre zrejme vráti už tento rok

Tento rok sa zrejme dočkáme nového Need for Speed (2022), ktoré má byť vo vývoji už dlhší čas. Celý proces mal však údajne prestávku minulé leto, kedy sa vývojári plne sústredili na Battlefield 2048.

Séria Need for Speed patrí v hernom svete k najznámejším značkám. Na svojom konte má vyše dvadsať hier a jeden priemerný film z roku 2014. Ani na počítačoch a konzolách to však značka v poslednej dobe nemá na ružiach ustlané. Nepravidelne produkuje skôr slabšie pokračovania, ktoré už dávno sérii nerobia také meno, ako kedysi. 

Ak nerátame slabý remaster Hot Pursuit (2020), posledným regulérnym pokračovaním bolo Need for Speed: Heat z roku 2019 od Ghost Games. Na známom portáli Metacritics si drží priemerné skóre 7 od kritikov, ale len niečo vyše 5 od hráčov. Odvtedy bolo o značke pomerne ticho až doteraz. Známy novinár Tom Henderson prišiel s informáciou, že EA plánuje vydanie Need for Speed (2022) niekedy v septembri alebo októbri tohto roka. 

O nový diel sa má postarať štúdio Criterion Games, ktoré má na konte sériu Burnout, ale aj Need for Speed: Hot Pursuit (2010), Most Wanted (2012) a Rivals (2013). Potom prešli vývojári k sérii Star Wars Battlefront a Battlefieldu. 

Práve s ním údajne pomáhali minulé leto a preto sa mal vývoj nového Need for Speed (2022) oneskoriť. Zdá sa, že všetko je už na správnej ceste a ak sa informácie potvrdia, oficiálne predstavenie je otázkou niekoľkých mesiacov. 

Zdroj: Twitter

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu