Navigáciu Sygic môžete používať naraz na displeji auta aj obrazovke smartfónu

Nová funkcia má prispieť k väčšej bezpečnosti vodičov, ktorých tak nebude rozptylovať prepínanie medzi funkciami. Používať sa môže súčasne na smartfóne aj Android Auto či CarPlay.

V obľúbenej navigácii Sygic pribudlo tlačidlo Nešoférujem, ktoré umožní súčasné používanie na telefóne a displeji auta. Cieľom je dosiahnuť, aby sa vodiči viac sústredili a mohli sa spoľahnúť na pokročilé funkcie Sygicu nad rámec štandardnej navigácie prostredníctvom mapy. 

Nová ikona SmartCam v Sygic GPS Navigácii zoskupuje všetky pokročilé funkcie, ktoré na svoju činnosť používajú kameru telefónu. Po novom môžu byť v telefóne aktívne naraz, pričom navigácia prostredníctvom mapy beží na displeji auta. 

Súčasne môžete používať aj mapu na obrazovke auta a zároveň funkciu Head Up Display, ktorá z displeja telefónu premieta navigačné pokyny na čelné sklo auta. 

Okrem tejto novinky sprístupnila firma pre používateľov systému iOS žiadanú funkciu Asistent jazdných pruhov aj cez CarPlay. Ak je naplánovaná udalosť v iCalendar uvedená s presnou adresou, po pripojení cez CarPlay ponúkne navigácia Sygic ponúkne navigačné pokyny na miesto stretnutia vo vyhľadávaní.

Spolujazdec môže prostredníctvom pripojeného telefónu pridávať nové body záujmu na aktuálnej trase, zatiaľ čo navigácia beží na obrazovke auta. Rovnakú možnosť majú aj používatelia systému Android na platforme Android Auto. Novinkou je aj možnosť zmeniť tradičnú navigačnú šípku za model auta, dodávku alebo formulu. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu