Náramkom Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC sa už dá platiť aj na Slovensku

Podľa vyjadrení slovenského zastúpenia Xiaomi na Slovensku, sa dnešným dňom u nás sprístupnila možnosť bezkontaktne platiť náramkom Mi Smart Band 6 NFC. Zapojená je zatiaľ iba jedna banka.

Prvé informácie o dostupnost bezkontaktných platieb prišli v septembri tohto roka, kedy bolo oznámené, že sa na Slovensku bude predávať NFC verzia športového náramku od Xiaomi. 

Pred kúpou si preverte, či vami vybrané zariadenie podporuje NFC technológiu, lebo sa na Slovensku predáva aj lacnejšia verzia bez NFC v názve. Tou sa ale platiť nedá. V slovenských obchodoch je variant Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC dostupný za približne 52 eur

Prvou bankou, ktorá podporuje platby chytrým náramkom od Xiaomi, je mBank. Službu umožní aj Curve a čoskoro sa pridá Prima banka. V mobilnej apke Xiaomi Wear vyplníte potrebné údje o platobnej karte a zodpovedajúci token sa uloží do zariadenia. 

Zabezpečenie je pomocou PIN kódu, ktorý musíte na displeji náramku zadať raz za 24 hodín alebo po každom zložení z ruky. Platba sa vykoná priložením zápästia k bezkontaktnému terminálu. Funkcia inteligentnej autentizácie zabraňuje nechceným platbám tým, že vyžaduje, aby používateľ prechádzal z jednej strany obrazovky náramku na druhú. Potom je zariadenie aktivované a transakciu je možné vykonať. 

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC ponúka veľký 1,56'' displej s rozlíšením 152 x 486 bodov, 30 športových režimov, monitorovanie tepu strdca aj nasýtenia krvi kyslíkom SpO2. Doplnkom je sledovanie zdravia žien a samozrejmosťou vodeodolnosť stupňa 5 ATM. Podrobnosti sme vám priniesli v článku Xiaomi Mi Smart Band 6: 14-dňová výdrž a veľký AMOLED displej.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu