Nadstavba EMUI 10.1 dostupná pre ďalšie smartfóny Huawei

Najnovšia verzia používateľského prostredia je postupne uvoľňovaná na modely série Mate, P aj Huawei Nova 5T.

Od 14. augusta 2020 začal výrobca sprístupňovať EMUI 10.1 pre modely Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 X (5G), Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate Xs, Huawei nova 5T, Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei P40 lite a Huawei Mate 20 RS Porsche Design.

Aktualizácia EMUI 10.1 ponúka možnosti spolupráce na viacerých zariadeniach Huawei prostredníctvom funkcie Huawei Share, ktorá umožňuje prijímať hovory z telefónu na PC, odpisovať na správy prostredníctvom počítačovej klávesnice alebo využívať mobilné pripojenie telefónu na počítači jediným kliknutím. 

Medzi ďalšie novinky patrí animácia pri odomykaní odtlačkom prsta, hodiny na Always on displeji dokážu dynamicky meniť farby podľa času dňa, pribudli nové motívy a vylepšenia sa dočkal aj multitasking v režime rozdelenej obrazovky. 

Do aplikácie Galéria prichádza funkcia prehľadávania obsahu na viacerých zariadeniach (telefóny, tablety, smart TV), ktoré sú prihlásené pod vaším Huawei ID a nachádzajú sa na rovnakej Wi-Fi sieti. Nová apka MeeTime je funkciami konkurentom FaceTime od Applu alebo Duo od Googlu. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu