Nabíjačka v balení bude chýbať nielen novým, ale aj starším iPhonom

Predstavenie iPhonov 12 sprevádza aj nová environmentálna politika Applu, ktorá chce šetriť životné prostredie. Ako spôsob si vyberá absenciu nabíjačiek v balení iPhonov, čím prispeje k zníženiu elektroodpadu. Nové, teda chudobnejšie balenia, dostanú aj staršie modely.

Včera sme opäť po roku videli predstavenie nových jablčných smartfónov. Konkrétne išlo o štvoricu modelov iPhone 12 mini (základné info), iPhone 12 (základné info), iPhone 12 Pro (základné info) a iPhone 12 Pro Max (základné info). Ide o prvé 5G lastovičky z dielne Applu, ktoré majú zároveň prvenstvo v tom, že budú dodávané bez nabíjačky a slúchadiel EarPods v balení. V krabičke okrem telefónu nájdete iba kábel Lightning/USB C. 

Toto rozhodnutie je výsledkom novej environmentálnej politiky výrobcu, ktorý chce týmto krokom znížiť elektroodpad vznikajúci z nabíjačiek. Tie si môžu v jednej domácnosti používatelia zdieľať medzi sebou a na to im stačí iba kábel. 

Po vzore noviniek sa vyberú rovnakou cestou aj iPhone 11, SE (2020) a XR. Apple na svojom webe uvádza, že nové balenia už nebudú doplnené o nabíjačku či EarPody. Zákazníkov prosí, aby používali svoju starú nabíjačku alebo si toto príslušenstvo kúpili separátne. 

Zdá sa, že Apple na vyrovnanie rozdielov znížil cenu EarPodov na svojom americkom webe na 19 dolárov. U nás tieto slúchadlá v oficiálnej distribúcii zatiaľ stále stoja 29 eur. O znížení ceny na našom trhu nemáme bližšie informácie. 

Zdroj: Apple


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu