Na trh príde elektrický automobil s operačným systémom Harmony OS

Arcfox Alpha S HBT bude prvým vozidlom s technologickým riešením od Huaweiu. Ponúkne 5G konektivitu aj autonómne riadenie 3. generácie.

Známa čínska automobilka Arcfox oznámila nový luxusný elektrický automobil. O niekoľko z jeho technológií sa postará Huawei, ktorému sa po reštrikciách zo strany USA momentálne najviac darí v Číne. Arcfox Alpha S HBT sa tak stane prvým vozidlom so systémom Huawei HI. 

Využíva inteligentný displej HI Car, ktorý kombinuje s LiDAR technológiou, 5G konektivitou či autonómnym riadením 3. generácie. Zároveň bude vybavené 6-milimetrovými vlnovými radarmi, 12 štandardnými a 13 ultrazvukovými kamerami. 

Auto tak vďaka zmieneným systémom dokáže riadiť samo, no aj napriek tomu bude vyžadovať pozornosť vodiča v prípade situácie, kedy je nutné zasiahnuť. Ešte dávnejšie sa na internete objavili neoverené informácie o tom, že by Huawei pracoval na svojom vlastnom elektrickom aute. Tieto správy mal výrobca poprieť s tým, že vozidlo pod svojou značkou neplánuje a chce skôr spolupracovať s inými automobilkami, ktorým dodá potrebné technológie. 

Súčasná stratégia Huaweiu sa tak obmedzuje na to, aby figuroval ako dodávateľ, nie výrobca. Jeho telekomunikačný biznis je stále ochromený a tak hľadá možnosti ďalších príjmov. Uvidíme, či sa mu podarí nadviazať spoluprácu s inými automobilkami aj na globálnej úrovni.

Zdroj: Huawei Central

Diskusia k článku:

Začať diskusiu