Na tieto smartfóny si nainštalujete beta verziu Androidu 12

Nebaví vás čakanie na novú verziu operačného systému Android 12? Ak máte smartfón zaradený do beta programu, môžete si novú platformu nainštalovať už dnes. Na webe pre vývojárov nájdete zoznam podporovaných zariadení.

Verejná beta verzia operačného systému Android 12 bola sprístupnená v máji na vývojárskej konferencie I/O 2021. Najnovší Android prináša nové vizuálne prvky, vynovené animácie, widgety a zmenou prešla aj uzamknutá obrazovka. Vylepšení sa dočkali notifikácie, rýchle nastavenia a zmeny nastali aj v oblasti ochrany súkromia. 

Výrobcovia zaradení do partnerského programu Googlu na testovanie nových verzií systému ponúkajú na vybraných modeloch skúšať Android 12 ešte pred jeho oficiálnym vydaním. Aktuálne je dostupná štvrtá verejná beta verzia. 

Okrem Pixelov si ju môžu na svoje smartfóny stiahnuť majitelia vybraných smartfónov značky Asus, OnePlus, OPPO, Realme, Sharp, TECNO, TCL, Vivo, Xiaomi a ZTE. Na stránke developer.android.com sa po kliknutí na značku dostanete na stránku výrobcu, kde získate ďalšie informácie o postupe inštalácie.

Prvé zariadenia s Androidom 12 budú pravdepodobne pripravované modely série Pixel 6, ktoré by sme mohli oficiálne spoznať už na budúci mesiac.   

Zdroj: developer.android.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu