Na svete je prvá herná konzola určená psom

Herné konzoly by v budúcnosti už nemuseli byť výsadou ľudí. Nový startup dokazuje, že prepadnúť hraniu hier by mohli aj štvornohí miláčikovia.

Technologický svet je plný zaujímavých noviniek, ale aj bizarností. Dôkazom je napríklad náš nedávny článok o tom, že Zakladateľ Oculusu vytvoril VR headset, ktorý vás zabije v prípade, že zomriete vo virtuálnej realite. Teraz tu z podobného súdka máme ďalšiu novinku, ktorou je Joipaw - prvá herná konzola určená psom. 

Stojí za ňou rovnomenný startup, ktorý vedú hráči a milovníci psov. Ich novinka je navrhnutá tak, aby psom poskytovala fyzickú aj duševnú stimuláciu. Pôvodne slúžila ako spôsob na zmiernie úzkosti a strachu štvornohých miláčikov v čase, kedy ich majitelia nie sú doma. 

Po ďalšom výskume sa však prišlo k záverom, že Joipaw môže mať tiež vplyv na oddialenie psej demencie. Samotné hranie na konzole funguje tak, že pes na ovládanie využíva svoj ňufák, ktorým ťuká po dotykovej obrazovke. Súčasťou zostavy je aj dávkovač odmeny. 

Ten sa aktivuje hneď potom, čo pes splní jednoduchú úlohu a odmení ho granulami. Joipaw zatiaľ nemá konkrétny dátum vydania, ale už sa dá predobjednať na oficiálnom webe výrobcu

Zdroj: joipaw.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu