Na svete je prvá 3D tlačiareň na čokoládu. Sladkú pochúťku zmení na umenie priamo u vás doma

Výrobca sľubuje najmodernejšiu technológiou v oblasti potravinárskej 3D tlače. Novinka dokáže tlačiť mliečnu, horkú aj bielu čokoládu, ktorú mení na umenie.

Spoločnosť Cocoa Press predstavila zaujímavú novinku na poli 3D tlačiarní. Jej Cocoa Press 3D Chocolate Printer DIY Kit totiž dokáže vytlačiť skutočnú čokoládu. Výsledné výrobky tak môžete nielen obdivovať, ale aj zjesť. Prípadne s ich pomocou dokážete pripraviť zaujímavý darček v podobe ozdobnej bonboniery.

Výrobca k nej navyše pribalí aj svoj vlastný recept na čokoládu, ktorá podľa jeho slov bude poctivá bez akýchkoľvek bubliniek či nedokonalostí. Tlačiareň je navyše vybavená najmodernejšou technológiou v oblasti potravinárskej 3D tlače, ktorá vám umožní vytvárať rôzne zaujímavé obrazce či tvary. 

Na jednu kazetu zvládne vytlačiť 65 g čokoládu a zvládne nielen mliečnu, ale aj horkú, prípadne bielu. Výrobca navyše sľubuje aj nenáročný postup, ktorý vám otvorí dvere do sveta 3D tlače. Svoje výrobky si vytlačíte v niekoľkých jednoduchých krokoch s maximálnou veľkosťou 140 mm x 150 mm x 150 mm. 

V prípade vizuálu môžete využiť šablóny od výrobcu, prípadne popustiť uzdu vašej fantázie. Čokoládová 3D tlačiareň ja však zatiaľ dostupná len v USA a Kanade, kde vychádza na 1499 dolárov, čo je v prepočte okolo 1370 eur. Uvidíme, či sa časom dostane aj do Európy. 

Zdroj: cocoapress.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu