Na jeden záber: Samsung Galaxy Note 10 Lite

Odľahčený model série Galaxy Note 10 zaujme zákazníkov, ktorí hľadajú smartfón s integrovaným viacfunkčným dotykovým perom, kvalitným fotoaparátom a slušnou výdžou batérie na jedno nabitie.

Samsung Galaxy Note 10 Lite nadväzuje názvom na minuloročný rad tabletofónov, no dizajnom zadnej steny sa skôr podobá na tohtoročnú sériu Galaxy S20. 

Aktuálne býva súčasťou akčnej víkendovej ponuky Samsungu, a tak tento veľmi slušne vybavený smartfón môžete kúpiť za menej než štyristo eur. Čo už je naozaj atraktívna cenovka. 

Prednú stranu vypĺňa 6,7-palcový Super AMOLED displej s Full HD+ rozlíšením a integrovanou čítačkou odtlačkov. Čipset Exynos 9810 je kombinovaný so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom rozšíriteľným microSD kartami. 

Vzadu nájdeme tri 12 Mpix snímače. K hlavnému a širokouhlému fotoaparátu výrobca pridal aj teleobjektív s optickou stabilizáciou obrazu. Od 4500 mAh batérie môžete očakávať celodennú výdrž aj pri náročnejšom používaní. 

Kompletné informácie o výbave sa dočítate v základnom infe. Postrehy s skúsenosti z testovania sa dozviete z Richardovej videorecenzie.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk.

Diskusia k článku:

Peter08.09.2020 - 16:44 Trvalý odkaz

Vidím na webe cenu do 400€, tak poraďte či zobrať tento Note Lite, používam totiž často slúchadlá cez Jack. A Stylus by sa mi tiež asi páčil.
Alebo ísť za plus-mínus podobnú cenu do S10lite s tým, že budem musieť používať USB C redukciu na Jack?
Hry sa nehrám, takže ma veľmi výkon CPU netrápi.
Aj keď, rýchlejší CPU znamená, že telefón tak skoro nezostarne.
Poraďte čo zobrať.

Michal09.09.2020 - 16:48 Trvalý odkaz

Zdravim. Tak ja som zobral Note 10 lite. Rozmyslal som aj ja nad S10lite ...ale tiez nehravam narocne hry na mobile, vyuzijem skor teleobjektiv ako makro. Tiez pouzivam s-pen, mal som pred par rokmi Note4 takze som videl u mna vyuzitie s-pen a 3,5 jack tiez potesi. Za tu cenu spokojnost. Za 599e ako bol pred tym v ponuke by som vahal...ale takto spokojnost. Myslim ze ani s S10lite ani Note10 lite chybu nespravis.

Peter09.09.2020 - 17:37 Trvalý odkaz

In reply to by Michal

Áno, áno, dobre že si spomenul fotoaparát, tá zostava v Note sa mi tiež zdá viac použiteľná.
Takže vďaka za pomoc.

Peter04.10.2020 - 13:28 Trvalý odkaz

Po cca mesiaci hodnotím kúpu ako fajn. Za 350€ víkendová akcia z samsung sk nebolo čo riešiť a som spokojný. Predtým som mal Moto G6+ a teda sw má to moto lepšie a veru, chýbajú mi moto gestá, cca 4 roky som mal v kuse len samé moto.
Dilemu či Note Lite alebo S10 lite som vyriešil tak, že ten S10 lite som zobral žene, ( cca 390€ akcia ) takže môžem porovnáva´t. Predtým mala Honor Play. Je spokojná, na mobile sa dosť hrá takže lepší výkon aj výdrž využije.
Obom sa nám páčia displeje a svorne nadávame na čítačky odtlačkov, niet nad kapacitnú čítačku a je jedno či vpredu, alebo vzadu.

Celá diskusia 4 príspevky