Na jeden záber: Nokia 4.2

Smartfóny Nokia sa pýšia čistým Androidom s dlhou a pravidelnou podporou systému. Napriek čistému systému bez graficky náročných úprav sa plynulého chodu bez spomalených reakcií nedočkáte.

Nokia 4.2  je určená nenáročným používateľom, ktorí hľadajú plnohodnotný dual SIM so slušnou výdržou na jedno nabitie. Vďaka kompaktným rozmerom sa telefón príjemne drží v ruke. 

V recenzii, ktorú hľadajte pod názvom Nokia 4.2 - ďalší pokus, sme ocenili ambientné zobrazenie nových upozornení a zaujímavou vychytávkou je vypínač v bočnej stene kombinovaný s notifikačnou LED diódou. Nechýba NFC, takže telefón využijete aj pri bezkontaktných platbách. 

Výrazným nedostatkom sú pomalé reakcie, s ktorými sa pri Nokiách stretávame nielen v nižšej, ale aj v strednej triede. Na zabezpečenie dát môžete využiť snímač odtlačkov prstov alebo rozpoznávanie tváre. Druhá možnosť je v tomto modeli takmer nepoužiteľná, odomykanie tvárou nefungovalo korektne. 

Zaujímavý nedostatok, s ktorým sme sa pri iných modeloch nestretli, sa týka fotoaparátu. V automatickom režim ponúkne len 2/3 záberu. Až po prepnutí do manuálneho režimu Pro máte k dispozícii celý záber s asi 26 mm ohniskovou vzdialenosťou a plným rozlíšením. Skúšobné snímky a videá nájdete v článku Takto fotí Nokia 4.2

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu