Na jeden záber: Huawei Mate 40 Pro

Prémiový android ponúka to najlepšie od Huawei, vrátane krásneho displeja, výkonného čipsetu a veľmi slušných fotoaparátov. Pripravte sa však na chýbajúce Google služby a s tým spojené kompromisy.

Prednej strane Huawei Mate 40 Pro kraľuje 6,7-palcový OLED displej s jemným rozlíšením 1344 x 2772 bodov a výrazne zaoblenými bočnými stenami. Komu oblé steny obrazovky prekážajú, môže si v nastaveniach zapnúť čierny rám okolo, čo je síce možno praktické, ale telefón tým príde o efektný dizajnový prvok.

Výkon zabezpečí 5 nm čipset Kirin 9000 5G a 8 GB operačná pamäť RAM. 256 GB úložisko si viete rozšíriť iba formátom pamäťových kariet NM card, bežné microSD karty využiť nemôžete. Ako správny top model spĺňa Mate 40 Pro certifikáciu odolnosti IP68 a 4400 mAh batéria podporuje rýchle 66 W nabíjanie.  

Lákadlom je hlavný 50 Mpix fotoaparát s laserovým zaostrovaním a 12 Mpix teleobjektív s 5-násobným optickým priblížením. Na snímanie krajiny či interiéru využijete 20 Mpix širokouhlý (veľmi slušný) fotoaparát. Nepochopiteľným krokom je obmedzenie pri nahrávaní 4K videa na iba desaťminútový záznam. 

Vo videorecenzii sa dozviete nielen o tom, ako sa vysporiadať s chýbajúcimi Google službami, ale aj o rôznych funkciách, ktoré máte pri používaní Mate 40 Pro k dispozícii. Podrobné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu