Na jeden záber: Asus Zenfone 9

Videorecenzia kompaktného androidu s 5,9-palcovým displejom, výkonným hardvérom a veľmi dobrým fotoaparátom.

Záujemcovia o kompaktný, dobre vybavený android ťahajú už dlhé roky za kratší koniec. Výrobcovia vydávajú najmä telefóny s veľkým displejom, o ktorý majú zákazníci väčší záujem. Dôkazom je aj Apple, ktorý tento rok svoj mini model série 14 už ani nepredstavil. 

Asus Zenfone 9 ako jeden z mála na trhu ponúka šírku konštrukcie menej než 70 mm a jeho hmotnosť nepresiahla 170 gramov. vďaka kompaktným rozmerom zmestí do vrecka bez toho, aby výrazne vytŕčal, problémom nie je ani jeho ovládanie jednou rukou. 

Medzi kľúčové parametre patrí 5,9'' Super AMOLED displej so 120 Hz frekvenciou, výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1, až 16 GB operačná pamäť RAM a úložisko s maximálne 256 GB kapacitou. Bez možnosti rozšírenia microSD kartami. 

Nad operačným systémom Android 12 beží používateľská nadstavba Zen UI so šikovnými gestami. Hlavný 50 Mpix snímač sa pýši gimbalovou stabilizáciu obrazu. Videá zhotovíte nielen v 4K 60 fps videá, ale aj v 8K rýchlosťou 24 snímok za sekundu. Širokouhlým 12 Mpix fotoaparátom nasnímate aj makro zábery.

Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe, skúsenosti z používania prezradí videorecenzia.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu