Na globálny trh bola uvedená trojica smartfónov radu TCL 10

Trio noviniek spája štvorica zadných fotoaparátov, 128 GB pamäť a Full HD+ displeje vlastnej výroby s technológiou NXT Vision. Nechýba model s podporou 5G sietí.

Prvotinou čínskeho výrobcu pod vlastnou značkou bol TCL Plex, ktorý sa predáva aj na našom trhu. Za dostupnú cenu ponúka lákavú výbavu, čomu zodpovedá aj názov našej recenzie: TCL Plex - generálka bez vážnej chyby.

Nové smartfóny mali mať premiéru na februárovom MWC 2020, ktoré však bolo z bezpečnostných dôvodov pre koronavírus zrušené. 

V Barcelone sme však predsa len boli a novinky si mohli v predstihu vyskúšať a nafotiť. Postupne vám každú z nich predstavíme v samostatnom základnom infe.

Všetky modely dostali Full HD+ displej, 128 GB pamäť a štvoritý fotoaparát s makro aj širokouhlým objektívom. 

TCL 10 L je najslabšie vybaveným modelom z novej série, to však neznamená, že sa má za čo hanbiť. Ponúkne 6,53'' displej, čipset Snapdragon 665, až 6 GB operačná pamäť RAM a 4000 mAh batériu. Hlavný fotoaparát ponúka 48 Mpix snímač.

Medzi kľúčové špecifikácie TCL 10 Pro patrí 6,47'' displej, Snapdragon 675, 6 GB RAM, 4500 mAh batéria s rýchlym nabíjaním a 64 Mpix hlavný fotoaparát. Ako jediný sa pýši infraportom, ktorý oceníte pri ovládaní domácej techniky. 

Prvým smartfónom TCL s podporou sietí piatej generácie je TCL 10 5G. Vo výbave nájdeme 6,53'' uhlopriečku, Snapdragon série 7, 6 GB operačnú pamäť RAM, 64 Mpix fotoaparát a 4500 mAh batériu s rýchlym nabíjaním Quick Charge 3.0. 

Dostupnosť na slovenskom trhu zatiaľ nie je známa, cena bude upresnená pri štarte predaja. Predbežne sa očakáva, že sa u nás bude predávať TCL 10 L a 10 Pro. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu