MWC 2020 v Barcelone zrušené. Na vine je koronavírus

Epidémia, ktorá prišla z Číny, zamiešala kartami aj pri očakávanom technologickom podujatí. Generálny riaditeľ GSMA oznámil, že tohtoročné MWC sa konať nebude.

Len necelé dva týždne pred otvorením brán výstaviska prišla správa, ktorá možno nie je až takým veľkým prekvapením. 

Napriek tomu, že na ochorenie, ktoré má na svedomí koronavírus COVI-19, nezomiera oveľa väčší počet ľudí než na následky komplikácií pri sezónnej chrípke (úmrtnosť je približne 2 %), medializácia, odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie WHO aj neistoty v liečebných postupoch vyvolali medzi ľuďmi obavy z možnej nákazy. 

Veľké množstvo vystavovateľov prichádza na MWC z Číny a práve odtiaľ sa epidémia začala v januári šíriť do celého sveta. Organizátori prednedávnom prijali opatrenia, medzi ktoré patrí aj povinnosť pre návštevníkov z Číny prísť do Barcelony dva týždne pred začiatkom výstavy. Je totiž známe, že inkubačná doba ochorenia je maximálne dva týždne, čo by minimalizovalo riziko skrytej nákazy. 

Už začiatkom februára sme vám priniesli informáciu, že medzi prvé firmy, ktoré zrušili svoju účasť na MWC 2020, patrili LG a ZTE. Postupne až do dnešného dňa odriekli aj ďalšie veľké mená, medzi nimi Sony, Amazon, Vodafone, Nvidia, Nokia či Deutsche Telekom. 

Hostiteľská organizácia GSMA nakoniec pristúpila k razantnému kroku a po zvážení všetkých pre a proti sa rozhodla tohtoročný Mobile World Congress zrušiť. Informácia bola zverejnená na webovej stránke gsma.com

Pokiaľ vás zaujíma postup vírusu, počet nakazených, usmrtených aj vyliečených, všetky podrobnosti nájdete na stránke gisanddata.maps.arcgis.com.

Zdroj: gsma.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease13.02.2020 - 09:46 Trvalý odkaz

Já to vedel..
Ak to zachráni čo i len jeden ľudský život, alebo vážne chorých.
Tak rozhodnutie dáva zmysel 👍

Tomas13.02.2020 - 11:52 Trvalý odkaz

A vzhladom k tomu, ake nezaujimave toto podujatie bolo v poslednych rokoch, ani o vela neprideme

Celá diskusia 3 príspevky