MSI Claw je prvý PC handheld s procesorom od Intelu, ktorý chce konkurovať ROG Ally

Spoločnosť MSI na CES 2024 predstavila vlastný PC handheld, ktorý prichádza s procesorom od Intelu. K tomu pridáva kvalitný displej, snímač odtlačkov prstov či analógové páčky s hall efektom.

Trh herných PC handheldov sa pekne rozrastá. Po ROG Ally (recenzia) a Lenovo Legion Go (recenzia) doň vstupuje ďalší silný hráč, ktorým je firma MSI. So svojou novinkou Claw chce konkurovať hlavne ROG Ally. Tomu zodpovedá aj cena na úrovni 699 a 799 dolárov podľa verzie. Veľkou zmenou oproti doterajším PC handheldom však bude procesor od Intelu, konkrétne Core Ultra 7. 

Tomu sekunduje integrovaná grafika Intel Arc a 16 GB RAM. Hry si tu budeme užívať na 7” IPS displeji s Full HD rozlíšením a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Samozrejmosťou je tiež 512 GB alebo 1 TB úložisko a štandardné ovládacie prvky či rebrované chladenie v štýle ROG Ally. Zaujímavosťou sú spúšte a analógové páčky s hall efektom, ktorý by mal zabrániť driftovaniu, resp. opotrebovaniu. 

K doplnkovej výbave sa pridávajú stereo reproduktory a snímač odtlačkov prstov. Novinka ponúkne tiež predinštalovaný operačný systém Windows 11. Štart predaja zatiaľ nie je známy. MSI však na svojom webe uvádza viacero slovenských e-shopov, na ktorých by Claw mal byť dostupný v najbližšej dobe. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu