Motorola Razr 2022 prichádza na európsky trh. Cena prekvapí

Najnovší model véčkovej konštrukcie s ohybným displejom od Motoroly prichádza na globálny trh. Ponúkne vylepšený dizajn, výkonný hardvér, fotoaparát s optickou stabilizáciou aj rýchle nabíjanie batérie.

Motorola Razr 2022 (základné info) nastavuje podľa výrobcu nový štandard pre éru skladacích telefónov. Oproti predchádzajúcej generácii prináša niekoľko vylepšení a funkcií, ktoré boli vyvinuté s ohľadom na spätnú väzbu od zákazníkov.

Razr ponúka ikonický dizajn v kompaktnom prevedení s matnou povrchovou úpravou. Tak ako pri predchádzajúcej Motorole Razr 5G (videorecenzia) aj pri novinke nechýba vonkajší 2,7-palcový displej, ktorý poslúži na zobrazovanie notifikácií, umožní rýchle reakcie na správy aj snímanie fotografií bez otvorenia telefónu. 

Po rozložení konštrukcie máte k dispozícii veľký 6,7-palcový P-OLED displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Prepracovaný pánt konštrukcie udrží zariadenie otvorené vo viacerých uhloch, aby ste mohli využiť funkcie Flex View s rozdelenou obrazovkou s viacerými otvorenými aplikáciami. 

Motorola Razr 2022 sa pýši najpokročilejším fotoaparátom, aký bol kedy použitý vo vyklápacom telefóne. Tvorí ho 50 Mpix hlavný snímač s technológiou spájania pixelov a optickou stabilizáciou obrazu, a 13 Mpix širokouhlý fotoaparát so 120° uhlom záberu, ktorý poslúži aj na makro zábery. Videá z hlavnej kamery zhotovíte aj v 8K s 30 fps. Po otvorení displeja máte k dispozícii aj 32 Mpix fotoaparát určený primárne na selfie a videohovory. 

Medzi kľúčové parametre ešte patrí čipset Snapdragon 8+ Gen 1, 8 GB operačná pamäť RAM a 256 GB úložisko bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Batéria s kapacitou 3500 mAh podporuje 33 W nabíjanie. Pri pozeraní videí a počúvaní hudby oceníte stereo reproduktory s Dolby Atmos. Novinka je vybavená funkciami Ready For, využijete ju tak napríklad ako bezdrôtovú myš alebo trackpad, zatiaľ čo obsah telefónu prenesiete na externý displej.

Motorola Razr 2022 bude vo vybraných krajinách Európy vrátane Slovenska dostupná od dnešného dňa za odporúčanú cenu 1199 eur. Predchodca štartoval s cenou o 300 eur vyššou. 

Pre porovnanie, konkurenčný Samsung Galaxy Z Flip4 (recenzia) má cenovku 1099 eur. Neponúka síce optickú stabilizáciu ani selfie kameru s vysokým rozlíšením, vnútorný displej má "iba" 120 Hz frekvenciu a vonkajší je menší než na Motorole, ale pýši sa certifikovanou vodeodolnosťou, tenšou konštrukciou a nižšou hmotnosťou. Véčkový Samsung dostal vážneho konkurenta. 

Zdroj: Tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu