Motorola One Vision, Action, Zoom, Macro - aké sú medzi nimi rozdiely?

Aktuálna séria Motorola One obsahuje niekoľko vydarených modelov. Tento prehľad vám pomôže lepšie sa v nich vyznať.

V poslednej dobe sa nám do rúk dostali všetky aktuálne smartfóny série Motorola One, preto sme sa rozhodli pripraviť článok, ktorý vám pomôže sa v nich zorientovať. 

Smartfóny Motorola sa vyznačujú niekoľkými spoločnými vlastnosťami. Všetky podporujú dual SIM technológiu a ponúkajú čistý OS Android obohatený o Moto akcie (gestá) a Moto obrazovku.

Keď Motorolou dvakrát zatrasiete, spustí sa svietidlo, keď dvakrát otočíte zápästím, spustíte fotoaparát. Je to prudko návykové.

Hoci sú všetky modely série Motorola One podobné, ich ceny sa pohybujú od 199 do 399 eur. Preto si poďme zhrnúť, v čom sa odlišujú.

Motorola One - zakladateľ rodu

Pred rokom sa na našom trhu objavila Motorola One. Lenovu sa tento názov zapáčil a v roku 2019 predstavilo niekoľko aktuálnych noviniek odvíjajúcich sa zo série One.

Motorola One Vision - rozumná voľba

Už v máji sme mohli spoznať Motorolu One Vision - cenovo dostupný dual SIM smartfón zaradený do programu Android One. Zákazníkov láka na natiahnutý 6,3'' Full HD+ displej s pomerom strán 21:9 a vykrojením pre 25 Mpix predný fotoaparát.

Vo vnútri pracuje čipset Exynos 9609, hudbu a fotografie ukladáte na 128 GB úložisko. Hlavný 12 Mpix fotoaparát (s Quad Pixel technológiou 48 Mpix) poteší optickou stabilizáciou OIS. Solídnu 3500 mAh batériu môžete nabiť rýchlejšie vďaka 15 W technológii.

Motorola One Vision (4/128 GB) sa dnes predáva za 239 eur. Jej recenziu sme zverejnili pod názvom Motorola One Vision - racionálna, a pritom netradičná.

Motorola One Action - s integrovanou športovou kamerou

Rovnako veľká aj rovnako výkonná je augustová Motorola One Action, ktorá obsahuje v zadnej stene jeden fotoaparát navyše - pre záznam ultra širokouhlých videí.

Zvláštnosťou je, že pri ich nakrúcaní držíte mobil na výšku. Zrejme preto, aby vám nevypadol z ruky. V ostatných parametroch je veľmi podobná drahšej Motorole One Vision. Tá však ponúka o čosi kvalitnejší zadný aj predný fotoaparát, aj rýchlejšie nabíjanie rovnako veľkej batérie.

Motorolu One Action (4/128 GB) dnes kúpite za 199 eur. Jej recenziu sme nazvali Motorola One Action - mobil s GoPro-čkou

Motorola One Zoom - najpestrejšia paleta fotoaparátov

V septembri tohto roka sme spoznali Motorolu One Zoom, ktorá kombinuje možnosti doterajších dvoch. Ponáňa ju Qualcomm Snapdragon 675, ponúka trochu väčší 6,4'' AMOLED displej, ako aj mierne väčšie rozmery a hmotnosť.

Zozadu ju považujeme za asi najkrajší fotomobil na našom trhu, dokonca s podsvieteným logom. Hlavný fotoaparát ponúka optickú stabilizáciu, širokouhlý už okrem videí vytvára aj ultra širokouhlé fotografie. Tretí fotoaparát vám obraz priblíži až 3-násobne, štvrtý pomáha rozostrovať pozadie za portrétmi. Predný 25 Mpix fotoaparát sa tiež za svoj výkon nemusí hanbiť. 4 000 mAh batériu nabijete pomocou 15 W technológie.

Motorola One Zoom (4/128 GB) sa v serióznych obchodoch objavuje už za 389 eur. Ešte predtým si určite prečítajte jej recenziu: Motorola One Zoom - štyri foťáky a podsvietené logo

Motorola One Macro - pre milovníkov detailov

Čerstvou novinkou v našich predajniach je cenovo dostupná Motorola One Macro so 6,2'' HD+ displejom a čipsetom MediaTek Helio P70. Ide o zaujímavý smartfón, ktorý popri bežných fotoaparátoch ponúka makro objektív s 2 Mpix snímačom na zábery veľmi blízkych objektov.

Entomológovia a ďalší milovníci prírody z neho budú nadšení. Vďaka silnej 4 000 mAh batérii, úspornému čipsetu a slabšiemu displeju sa môžete spoľahnúť na solídnu výdrž na jedno nabitie.

Motorola One Macro (4/64 GB) sa predáva za 229 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu