Motorola Moto G54 Power Edition má ambíciu stať sa smartfónom snov

Motorola uviedla v septembri na slovenský trh niekoľko nových smartfónov rôznych cenových relácií. Jeden model však vyniká nad ostatnými. Okrem iného aj vlastnosťou, ktorú by ste v tejto cene u konkurencie hľadali márne.

Nádielku nových smartfónov, ktorú nám Motorola odprezentovala na tlačovej konferencii, tvoria modely Motorola Moto G54 5G Power Edition, Motorola Moto G84 5G a Motorola Edge 40 Neo. Všetky spája atraktívny dizajn, 12 GB operačná pamäť RAM, 50 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, silná batéria, rýchle nabíjanie aj stereo reproduktory s Dolby Atmos. 

Podrobné špecifikácie si môžete prečítať v našich článkoch typu základné info. Nájdete tam aj odporúčané ceny. Jeden model z trojice noviniek má však šancu stať sa bestsellerom, najmä keď ho operátori zaradia do vianočnej ponuky. 

Novinka s dlhým názvom Motorola Moto G54 5G Power Edition ponúka za cenu hlboko pod tristo eur dostatok výkonu, a to aj vďaka 12 GB RAM, kvalitný 50 Mpix fotoaparát, ktorý vás nenechá v štichu ani pri nočnom fotografovaní, tu pomáha aj spomínaná optická stabilizácia. 

Veľkým lákadlom ale bude najmä 6000 mAh batéria s 30 W nabíjaním, ktorá ponúkne telefónu energiu pravdepodobne aj na viac než dva dni bežného používania. V prípade potreby môžete telefón využiť ako power banku pre druhý smartfón. Podporuje totiž reverzné káblové dobíjanie. 

Displeji so 6,5‘‘ uhlopriečkou nechýba 120 Hz obnovovacia frekvencia. Novinku sme si mohli pozrieť zatiaľ iba v zelenom odtieni Mint Green, ktorý je naživo veľmi svieži a telefónu veľmi pristane. Na Slovensku sa bude predávať aj v elegantnej farbe Midnight Blue a výraznej Pearl Blue.

Vo výbave nájdeme podporu 5G sietí, 3,5 mm audio jack, stereo reproduktory, Bluetooth 5.3, NFC na bezkontaktné platby aj FM rádio. Konštrukcia spĺňa certifikáciu IP54, neuškodí jej tak ani striekajúca voda. Cenovka je nastavená na atraktívnych 259 eur.

Príjemným prekvapením pri telefóne v tejto cenovej relácii je prítomnosť eSIM. Ide tak zrejme o najlacnejší smartfón, ktorý ponúka elektronickú SIM kartu. Slot v bočnej stene je určený pre jednu fyzickú nanoSIM a pamäťovú microSD kartu. Ak si aktivujete eSIM, môžete mať z Moto G54 5G Power Edition plnohodnotný dual SIM. 

Súčasťou balenia bude USB-C kábel aj ochranný obal, no tentoraz sa tam nebude nachádzať nabíjačka. Po rozbalení beží v telefóne Android 13. Výrobca sľubuje jednu veľkú aktualizáciu systému, teda na Android 14 a tri roky dodávania bezpečnostných záplat. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu