Motorola Frontier zrejme prinesie 200 Mpix fotoaparát

Na sociálnej sieti Weibo sa objavila fotografia údajne pripravovaného smartfónu od Motoroly, ktorý by mohol byť prvým telefónom s 200-megapixelovým snímačom.

Prvé informácie o pripravovanej novinke s pracovným názvom Motorola Frontier sme priniesli v polovici januára tohto roka. Špekuluje sa, že bude poháňaný zatiaľ nepredstaveným čipsetom Snapdragon 8 Gen 1 Plus (príp. Gen 2), ktorého uvedenie sa očakáva v priebehu mája. 

Fotografia zverejnená na sociálnej sieti Weibo ukazuje fotozostavu troch fotoaparátov s veľkým objektívom. Nápis pri senzoroch napovedá, že hlavný snímač ponúkne 200-megapixelové rozlíšenie s optickou stabilizáciou obrazu a svetelnosťou f/2.2. 

HP1 znamená, že by malo ísť o senzor Isocell od Samsungu. O jeho vlastnostiach sa dočítate v septembrovom článku Samsung ISOCELL HP1 - 200 Mpix snímač pre smartfóny

Špekuluje sa, že tajomná Motorola dostane 6,67-palcový P-OLED displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou, 60 Mpix selfie kameru a hlavný 200 Mpix fotoaparát doplní 50 Mpix širokouhlý fotoaparát a 12 Mpix teleobjektív. 

Pred vyše mesiacom uverejnil známy leaker Evan Blass na Twitter účte render pripravovaného smartfónu, ktorý mal ale pri zadnom fotoaparáte nápis 194 Mpix. Dizajn zostavy objektívov sa zhoduje s nedávnom zverejnenou fotografiou na Weibo. 

Termín uvedenia priprvovanej novinky nie je zatiaľ známy. 

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu