Motorola Edge a Edge+: výrazne zahnutý displej a trojitý fotoaparát

Dvojica nových vlajkových lodí je oficiálne tu. Okrem špičkového a drahého modelu Edge+ príde na slovenský trh aj cenovo dostupnejšia Motorola Edge.

O výkonnej Motorole Edge+ sa špekulovalo už mesiace. Na internet postupne unikali rôzne informácie, niektoré z nich sa dnes ukázali ako správne. 

Samostatné články s kompletnými špecifikáciami, v ktorých sa budeme venovať každému modelu osobitne, prinesieme neskôr. 

Najväčšiu pozornosť z dnešných noviniek púta Motorola Edge+. Podpora 5G sietí je dnes pri top modeloch už takmer povinnou výbavou a nechýba ani tu. Okrem toho tu nájdeme výkonný čipset Snapdragon 865 a 12 GB operačnú pamäť RAM. 

Názov novej série je odvodený od výrazne zahnutého displeja po obidvoch stranách. Na 6,7-palcovej uhlopriečke s pomerom strán 21:9 je použité Full HD+ rozlíšenie. Obrazovka s 90 Hz obnovovacou frekvenciou sa postará o plynulé posúvanie obsahu.

Zakrivenie obrazovky je nielen efektné, ale aj funkčné. Súčasťou nového rozhrania softvérových funkcií My UX je Edge Touch pre používanie jednou rukou. Svoje využitie nájde, aj keď telefón nedržíte v ruke. 

Vďaka okrajovému osvetleniu zobrazí stav nabíjania batérie, prichádzajúce hovory, budíky a notifikácie si všimnete aj z väčšej diaľky. V novej aplikácii Moto Game time, môžu hráči otočiť telefón na šírku a použiť dve dodatočné prispôsobiteľné tlačidlá na hornom okraji obrazovky, ktoré umožňujú konzolové hranie so štyrmi prstami.  

Výrobca sa pýši, že Motorola Edge+ má najhlasnejšie a najvýkonnejšie stereo reproduktory, ktoré boli doteraz použité v telefóne. 

Zahanbiť sa nedajú ani fotoaparáty. Hlavný dostal 108 Mpix rozlíšenie s technológiou Quad Pixel, 8 Mpix teleobjektív ponúka optické priblíženie, 16 Mpix širokouhlý fotoaparát oceníte pri snímaní krajiny alebo si ním priblížite dôležité detaily na makro zábery. 

Videá zhotovíte v 6K rozlíšení, nechýba optická stabilizácia obrazu. OIS nájdeme aj na hlavnom fotoaparáte a teleobjektíve. Lákadlom novinky je 5000 mAh batéria s TurboPower nabíjaním, novinkou u Motoroly je bezdrôtové nabíjanie s možnosťou reverzného dobíjania kompatibilných zariadení. 

Pre tých, ktorí majú záujem o 5G zariadenie za dostupnejšiu cenu, ponúka výrobca Motorolu Edge s rovnakým zahnutým 6,7-palcovým displejom. Medzi kľúčové špeicifikácie patrí Snapdragon 765, 4500 mAh batéria a trojica fotoaparátov (64 + 16 + 8 Mpix).

Motorola Edge+ bude na Slovensku k dispozícii začiatkom mája za odporúčanú cenu je 1199 eur. Motorola Edge sa začne predávať začiatkom júna za 599 eur.

Zdroj: tlačová správa 
 

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy22.04.2020 - 20:18 Trvalý odkaz

tento rok vyrobcom pri cenotvorbe odvaha rozhodne nechýba 🤔

Knoxville22.04.2020 - 20:59 Trvalý odkaz

Veľmi,veľmi odvážna cenovka prihliadnúc na "len" FullHD rozlíšenie a chýbajúcu vodeodolnosť.Radšej OnePlus..

Tomas22.04.2020 - 21:24 Trvalý odkaz

In reply to by Knoxville

To iste Xiaomi, tiez FHD bez vodeodolnosti a tiez za tisicku. Fakt neviem ako chcu konkurovat OnePlus, ked cenu maju vyssiu a vybabu horsiu.

Celá diskusia 10 príspevkov