Motorola Defy Satellite Link: satelitné posielanie správ so zdieľaním polohy a SOS asistenciou

Nemusíte vlastniť smartfón so satelitnou komunikáciou, aby ste sa v núdzi dovolali pomoci aj z miesta, kde nie je mobilný signál. Motorola predstavila šikovné Bluetooth príslušenstvo.

Spoločnosti Bullitt a Motorola predstavili na MWC 2023 univerzálne Bluetooth zariadenie, ktoré využíva službu Bullitt Satellite Messenger s pokročilou technológiou obojsmerného satelitného zasielania správ, so zdieľaním polohy a s asistenciou SOS.

Medzi prvými smartfónmi s možnosťou posielania správ cez satelit patrí CAT S75 (základné info) a Motorola Defy 2 (základné info). Teraz k nim pribudlo odolné Bluetooth zariadenie Motorola Defy Satellite Link, ktoré poskytuje satelitné pripojenie k akémukoľvek smartfónu so systémom iOS alebo Android. 

Základné parametre:

Rozmery 70 x 50 x 11 mm, hmotnosť 70 g, odolnosť IP68 a Mil-Spec 810H, 600 mAh batéria, USB nabíjanie, Bluetooth 5.1, eSIM, satelitná komunikácia 23/255/256, SOS asistent, zdieľanie polohy, obojstranné satelitné správy, GPS, Galileo, Glonass, Beidou, kompatibilita s iOS a Android. 

"Motorola Defy Satellite Link v kombinácii so službou Bullitt Satellite Messenger prináša jednoduchú a cenovo dostupnú službu satelitného zasielania správ do každého mobilu. Tak konkrétne vyzerá všeobecné sprístupnenie satelitnej komunikácie,“ hovorí Dave Floyd, spoluzakladateľ spoločnosti Bullitt.

Motorola Defy Satellite Link je kompaktné, ľahké príslušenstvo Bluetooth s praktickým pripevnením. Prešlo testovaním Mil-Spec 810H a je vodotesné a prachotesné so stupňom IP68. Disponuje 600 mAh batériou, ktorá poskytuje dostatočnú výdrž na niekoľko dní používania. 

Na tele nájdeme fyzické tlačidlo SOS a "Check In", ktoré mu umožňuje ponúkať niektoré funkcie, aj keď je mimo spárovaného smartfónu. Na odosielanie satelitnej správy je potrebné mať jasný výhľad na oblohu, niekde v jaskyni vám teda nepomôže. 

Príjemca satelitnej správy bez aplikácie Bullitt Satellite Messenger dostane správu ako jednoduchú SMS na svoj telefón a je vyzvaný na stiahnutie pridruženej aplikácie pre Android alebo iOS, aby mohol odpovedať.

Cena správ odoslaných alebo prijatých cez satelit bude odpočítaná z tarify predplatiteľa satelitných správ (začínajú od sumy 4,99 USD mesačne) bez toho, aby príjemca platil ďalšie náklady. Za odosielanie alebo prijímanie správ cez internetové pripojenie sa žiadnej strane neúčtujú dodatočné poplatky.

Zariadenie Motorola Defy Satelite Link bude dostupné od apríla 2023 za odporúčanú cenu 119 eur. Balíček zahŕňajúci ročné predplatné tarify služieb Essentials Messaging (až 30 obojsmerných správ mesačne a SOS Assist) bude začínať na 169 eur

Zdroj: tlačová správa

 

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu