Mony Mint - 3'' android vo veľkosti platobnej karty

Maličký a lacný dual SIM smartfón si môžete objednať od vývojárov v crowdfundingovej kampani na stránke Indiegogo. Podarilo sa vyzbierať dostatok financií, a tak by k prvým majiteľom mohol doraziť už v novembri.

Mony Mint je najmenším 4G smartfónom na svete (89,5 x 45,5 x 11,5 mm), ktorý obsahuje len to najnutnejšie, vraj nech je telefón iba telefónom. Zmestí sa aj do malého vrecka a môžete ho mať pri sebe celý deň bez toho, aby ste o ňom vedeli. Pripravený na použitie vtedy, keď to budete potrebovať. 

Hardvérovou výbavou vás neočarí, to ani nie je jeho úlohou. Podporuje 800 Hz (B20) frekvenciu LTE, čo poteší aj slovenských používateľov. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 3-palcový IPS displej s pomerom strán 16:9, rozlíšením 480 x 854 bodov, štvorjadrový 1,5 GHz procesor MTK6739, 3 GB operačná pamäť RAM a 64 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami do veľkosti 128 GB (hybridný slot).

Na zadnej strane nájdeme 5 Mpix fotoaparát, vpredu 2 Mpix kameru. Batériu s 1250 mAh kapacitou nabijete cez USB-C konektor. Audio jack chýba, FM rádio je naopak súčasťou výbavy. Operačným systémom je starý Android 9. 

Na výrobu najmenšieho 4G smartfónu Mony Mint môžete prispieť na stránke indiegogo.com, cena začína na sume 99 USD (84 eur) s doručením do celého sveta. Na výber sú dve farebné verzie - čierna a modrá. Prvé dodávky sú naplánované na november 2021.

Zdroj: indiegogo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu