Modely Samsung Galaxy budú dostávať aktualizáciu systému v štyroch generáciách

Výborná správa pre majiteľov nových zariadení od Samsungu. U vybraných modelov smartfónov, tabletov a hodiniek ponúkne výrobca aktualizácie používateľského rozhrania One UI a operačného systému Android v štyroch nasledujúcich generáciách.

Ak je pre vás pravidelná starostlivosť výrobcu o operačný systém jeho produktov dôležitá, správa Samsungu vás zrejme poteší. Pri príležitosti uvedenia série smartfónov Galaxy S22 a tabletov Galaxy Tab S8, informoval o novej stratégii. 

Aktualizácie operačného systému Android a používateľského prostredia One UI bude výrobca prinášať na vybrané modely zariadení počas niekoľkých rokov. Konkrétne pôjde o štyri generácie aktualizácií. Okrem toho sa zaviazal poskytovať bezpečnostné aktualizácie počas piatich rokov. 

Novinka sa týka smartfónov sérií Galaxy A, S a Z, prípadne niektorých tabletov. Štyri generácie budúcich aktualizácií používateľského rozhrania One UI a päť rokov bezpečnostných aktualizácií sú k dispozícii u nasledujúcich zariadení:

• Séria Galaxy S: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra, Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE a budúce modely série S
• Séria Galaxy Z: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 a budúce modely série Z
• Séria Galaxy A: budúce modely série A
• Tablety Galaxy: Galaxy TabS8, S8+, S8 Ultra a budúce modely série Tab S

Štvorročná aktualizácia používateľského rozhrania One UI Watch a operačného systému Wear OS Powered by Samsung je k dispozícii v nasledujúcich zariadeniach:
• Galaxy Watch: Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic a budúce modely série Galaxy Watch

V budúcnosti Samsung plánuje, že ponuku rozšíri aj na ďalšie produktové série v rámci ekosystému Galaxy, a chce so svojimi partnermi spolupracovať na tom, aby boli budúce verzie operačného systému Android k dispozícii prostredníctvom používateľského rozhrania Samsung One UI. 

Firme Samsung veľmi záleží na tom, aby si zákazníci mohli svoje obľúbené prístroje užiť, pokiaľ ich hardvérové špecifikácie aktualizáciám vyhovujú a aktualizácia softvéru teda mobilné zážitky vylepšuje. Pri prístrojoch série Galaxy, ktoré túto podmienku nespĺňajú a štyri generácie by na ne boli príliš, naďalej platí pôvodná ponuka troch aktualizácií používateľského rozhrania One UI do budúcnosti.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu