MIUI končí. Prichádza Xiaomi HyperOS

Xiaomi potvrdilo, že používateľskú nadstavbu MIUI nahradí v nových smartfónoch nový systém Xiaomi HyperOS. Prvými smartfónmi vybavené touto novinkou bude séria Xiaomi 14.

Obľúbené prostredie MIUI, ktoré Xiaomi používalo vo svojich zariadeniach dlhé roky ako nadstavbu nad operačným systémom Android, a za ten čas prešlo výraznou zmenou k lepšiemu, postupne skončí. Nahradí ho nový systém Xiaomi HyperOS.

Výrobca zároveň na svojom oficiálnom účte potvrdil, že už bola spustená výroba pripravovanej série Xiaomi 14, ktorá bude zároveň prvou s novým systémom. Zatiaľ ostáva nezodpovedaná otázka, či nový systém bude určený aj pre globálne verzie smartfónov, alebo ostane iba pre čínsky trh. 

Na sociálnej sieti X zverejnil Lei Jun príspevok s informáciou o novom systéme, no v diskusii na túto otázku priamo neodpovedal. Máme "ostať naladení". Dá sa ale očakávať, že aspoň zatiaľ bude mimo pevninskú Čínu distribuovaná stará známa nadstavba MIUI. 

Viac informácií sa zrejme dozvieme koncom októbra, kedy sa očakáva uvedenie novej série Xiaomi aj systému Xiaomi HyperOS.

Zdroj: twitter.com/Lei Jun

Diskusia k článku:

Začať diskusiu