Microsoft zverejnil oficiálnu cenovku nového Xboxu Series S

Nová konzola je označovaná ako doteraz najmenší Xbox. Napriek svojej veľkosti však má ponúknuť výkon novej generácie a hranie hier až v 1440p. To všetko s lákavou cenovkou.

Microsoft by mal uviesť nový Xbox Series X v sezóne vianočných sviatkov. Zároveň však pripravuje aj lacnejšiu a dostupnejšiu verziu nextgen konzoly s označením Xbox Series S. Parametre oboch konzol sú známe už dlhšie a fanúšikovia čakajú už len na ceny. Microsoft konečne prelomil mlčanie aspoň pri lacnejšej verzii Series S, ktorej oficiálna cenovka je stanovená na 299 dolárov / eur

Konzola je označovaná ako doteraz najmenší Xbox, ktorý napriek svojej veľkosti stále ponúka výkon novej generácie. Dizajn je inšpirovaný modelom One S. Ide o biely kváder s kontrastným čiernym otvorom na vetranie, ktorý má byť až o 60 % menší než model Series X. Špekuluje sa, že novinka príde na trh v novembri. 

Xbox Series S bude konzolou pre digitálny obsah, nakoľko nemá optickú mechaniku. Spomína sa podpora hier v 1440p pri 120 fps, vlastné 512 GB SSD úložisko a technológia DirectX Raytracing. Cena vybavenejšieho modelu Series X zatiaľ nie je známa, no špekuluje sa o 499 dolároch / eurách. 

AKTUALIZOVANÉ: Dnes v poobednajších hodinách zverejnil Microsoft aj cenu výkonnejšej verzie Xbox Series X, ktorá bude stáť 499 eur a vyjde 10. novembra.

Zdroj: Xbox Twitter


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu