Microsoft zdražuje Xbox konzoly aj službu Game Pass

Po novom si tak v obchode priplatíte za nový Xbox Series X a drahší bude aj mesačný poplatok služby Game Pass. Noví členovia pocítia zdražovanie skôr, zatiaľ čo súčasným predplatiteľom cena porastie o niečo neskôr.

Minulý rok sme vás informovali o tom, že Sony zvyšuje cenu konzol PlayStation 5 na viacerých trhoch, vrátane nášho. V tom čase malo ísť o reakciu na aktuálnu ekonomickú situáciu. Konkurenčný Microsoft ceny svojich Xbox konzol vtedy nemenil, ale aktuálne zrejme došiel do bodu, kedy ich už nedokáže udržať. 

O zdražovaní informovala vedúca komunikácie Xboxu Kari Perez. Ceny narastú zhruba o 10 %, čo sa týka Xboxu Series X aj služby Game Pass. Aktuálne najvýkonnejšia konzola od Microsoftu bude s novou cenou 549 eur drahšia o rovných 50 eur. Za Xbox Game Pass si priplatíte 1 euro a mesačné predplatné v základnej verzii bude teda stáť 10,99 eur. 

Najvyššia verzia Xbox Game Pass Ultimate bude drahšia o 2 eurá s novou cenou 14,99 eur. Noví predplatitelia pocítia zvýšenie cien od 6. júla, zatiaľ čo súčasným sa cena zvýši o niečo neskôr, konkrétne od 13. augusta. Zdražovanie sa nedotkne konzoly Xbox Series S ani predplatného Game Passu na PC. Tam všetko zatiaľ zostáva po starom. 

Zdroj: theverge.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu