Microsoft zavádza EU Data Boundary pre bezpečné dáta v cloude

Od 1. januára 2023 ponúka Microsoft zákazníkom ukladanie a spracovávanie ch dáta v rámci európskej dátovej hranice. Výrazne tým obmedzí toky dát mimo Európy.

Od začiatku tohto roka spoločnosť Microsoft postupne ponúka zákazníkom možnosť ukladať a spracovávať ich dáta v rámci EU Data Boundary (európska dátová hranica). Týka sa to využívania služieb Microsoft 365, Azure, Power Platform a Dynamics 365. V nasledujúcich fázach Microsoft rozšíri dátovú hranicu o ukladanie a spracovanie ďalších kategórií dát, vrátane údajov poskytovaných pri prijímaní technickej podpory.

Riešenie je určené pre verejný sektor a komerčných zákazníkov v Európskej únii (EÚ) a Európskom hospodárskom spoločenstve (EHS). Microsoft Cloud využívajú zákazníci po celom svete a na podporu požiadaviek zákazníkov buduje spoločnosť dátové centrá vo viac než 17 európskych regiónoch. Dátová hranica umožní zákazníkom z verejného sektora a komerčným zákazníkom v EÚ, aby boli ich dáta spracovávané a ukladané v rámci regiónu. 

So  zavedením  EU Data Boundary zverejnil Microsoft novú dokumentáciu o dátových tokoch na novej webstránke EU Data Boundary Trust Center. Nájdete tam transparentný prehľad o dátach služieb, ktoré budú do hranice zahrnuté. Podrobný plán nastavenia dátovej hranice je k dispozícii v Centre dôvery.

Zdroj: microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu