Microsoft oficiálne dáva zbohom Windowsu 10 Mobile

Koniec podpory zo strany výrobcu prichádza štyri roky po uvedení poslednej verzie, ktorá bola známa ako mobilná verzia Windowsu 10. Spočítané to má aj obchod s aplikáciami pre Windows Phone 8.1.

To, že je mobilný Windows mŕtvy, sa vie už nejaký čas. Znova to potvrdzuje aj samotný Microsoft, ktorý oficiálne končí podporu všetkých produktov na platforme Windows 10 Mobile. To znamená, že používatelia už nedostanú žiadne aktualizácie, bezpečnostné záplaty, opravy či bezplatné poradenstvo. 

Výrobca napriek tomu odporúča, aby ste po prechode na Android alebo iOS používali balík Office. Windows 10 Mobile dorazil na trh v roku 2015 na smartfónoch Lumia 550, 950 a 950 XL. Neskôr bol rozoslaný veľkému počtu existujúcich zariadení Lumia formou aktualizácie. Táto verzia oficiálne skončila s názvom Windows Phone a prezentovala sa ako mobilná verzia systému Windows 10, známeho z veľkých platforiem. 

16. decembra svoje virtuálne brány zatvára aj obchod s aplikáciami pre Windows Phone 8.1. O možnosť sťahovať aplikácie na Windows 10 Mobile sa zrejme ešte nejaký čas nemusíme obávať. Zatiaľ je otázne ako dlho ho Microsoft udrží nažive a či budú vývojári existujúce aplikácie tretích strán ešte vôbec podporovať. 

Zdroj: Microsoft


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu