Mi TV LUX OLED Transparent Edition je prvý dostupný OLED televízor s priehľadnou obrazovkou

Podobný model v minulosti predstavilo aj LG, ktoré nestihlo jeho dotiahnutie do finálnej fázy. Xiaomi vďaka tomu vyhráva pomyselné preteky a jeho novinka vstupuje do masovej produkcie.

Čínsky výrobca Xiaomi predstavil Mi TV LUX OLED Transparent Edition - prvý OLED televízor s priehľadnou obrazovkou, ktorý bude dostupný komerčne. Vo vypnutom stave pôsobí ako okno. Keď ho zapnete, dianie na 55-palcovej obrazovke vyzerá, ako keby plávalo. Panel podporuje 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a veľmi rýchlu odozvu len 1 ms. 

Vo vnútri sa nachádza čip MediaTek 9650 s vlastným riešením spracovania obrazu AI Master Smart Engine, ktoré obsahuje viac než 20 optimalizačných algoritmov. K dispozícii je aj funkcia AI Master for Audio, ktorá automaticky prispôsobí prehrávaný zvuk, spolu s podporou Dolby Atmos.

Rám televízora je tenký len 5,7 mm, umiestnený na kruhovej základni. Novinku nie je možné pripevniť na stenu a priložený stojan je jediné pozičné riešenie. 

V Mi TV LUX OLED Transparent Edition beží upravená verzia MIUI pre televízory. Má vylepšené rozhranie, ktoré ťaží z priehľadnosti obrazovky. Tá dokáže fungovať aj ako Always-On displej. Technológia, ktorú využíva priesvitná zobrazovacia jednotka, nie je úplne nová. Svoj televízor na podobnom princípe ešte minulý rok predstavil LG, ktorý sľúbil masovú produkciu, no zatiaľ sa tak nestalo. 

Nevýhodou priehľadného OLED panelu je, že osvetlenie miestnosti môže ovplyvniť obraz, na ktorý potom nie je dobre vidieť a stráca kvalitu. Nie je to veľmi praktické, ale skôr estetické riešenie. Zvlášť, keď prihliadnete na cenu, ktorá je stanovená na 49 999 jenov, čo je v prepočte zhruba 6 100 eur. Novinka bude dostupná zatiaľ v Číne od 16. augusta. 


Zdroj: Mi Blog

Diskusia k článku:

Začať diskusiu