Meta testuje v Messengeri komunitné čety

Novinka má spájať to najlepšie z Messengera a facebookových skupín, aby sa používatelia mohli spojiť kedy, kde a ako chcú.

Spoločnosť Meta v tlačovej správe informovala o možnosti vytvárať komunitné čety v aplikácii Messenger, ktorú už začala medzi používateľmi testovať. Nová funkcia umožní ľuďom v skupinách zakladať hromadné čety aj hovory a pozývať ostatných používateľov, aby sa k skupine a jej konverzáciám pripojili.

Ľudia budú môcť vďaka novinke začať konverzáciu na určitú tému a získať odpovede v danom okamihu, namiesto toho, aby čakali, až sa ostatní vyjadria k ich príspevku. Čety sa budú dať usporiadať do kategórií, aby ostatní členovia ľahko našli to, čo ich zaujíma. 

Správcovia budú môcť spustiť otvorený čet s ľubovoľným členom skupiny, čet o udalostiach pre výlety alebo stretnutia, čet pre administrátorov určený iba na prezeranie a oznamovanie aktualizácií v rámci celej skupiny a čet určený iba pre administrátorov pre spoluprácu s administrátormi a moderátormi. 

Takisto sa budú dať vytvárať audio kanály. V súčasnosti sa môže do audio kanála pripojiť naraz až 30 ľudí a účastníci majú možnosť zapnúť si video.

Moderátori četov budú môcť blokovať, pozastaviť alebo stlmiť členstvo v skupine. Funkcia Admin Assist správcom umožní nastaviť vlastné kritériá, ktoré automaticky pozastaví používateľa, odstráni nahlásené správy a zastaví odosielanie správ od nespôsobilých autorov alebo správ s obsahom, ktorý porušuje pravidlá.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu