Messenger na iOS je teraz dvakrát rýchlejší a zaberá menej pamäte

Iniciatíva Project LightSpeed začala ešte minulý rok. Jej cieľom bolo zlepšenie používateľskej skúsenosti s Messengerom a hlavne zrýchlenie aplikácie. To sa teraz podarilo, aj keď zatiaľ len na iOS.

Facebook pracuje na prepísaní kódu aplikácie Messenger už dlhší čas a celé to nazýva Project LightSpeed. Ako názov napovedá, celá iniciatíva je zameraná na zrýchlenie.

Po niekoľkých mesiacoch sa teraz dostavili výsledky v operačnom systéme iOS. Facebook udáva, že Messenger je tam teraz dvojnásobne rýchlejší a v úložisku zaberá štvrtinu pamäte oproti pôvodnej verzii. 

Najväčšia sociálna sieť svoju snahu odôvodňuje tým, že používatelia aplikáciu na odosielanie správ neotvárajú iba raz denne, ale minimálne desať či dokonca až stokrát. Preto je dôležité, aby sa načítala dostatočne rýchlo.

Messenger na iOS je jednoduchší s dôrazom na zachovanie svojich funkcií a zlepšenie používateľskej skúsenosti. Zredukoval sa zoznam kontaktov, ktorý teraz funguje konzistentne v celej aplikácii a nemení sa na základe okamihov. 

Základný kód Messengeru sa zmenšil z 1,7-milióna riadkov na 360-tisíc riadkov, vďaka čomu aplikácia zaberá menej miesta a reaguje pohotovejšie. V rámci aktualizácie môžu byť niektoré funkcie dočasne nedostupné. Ak novú verziu Messengeru ešte nemáte a už ste stihli aktualizovať, zrejme stačí len počkať. 

Zdroj: fb.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu