Medzi päť najpredávanejších značiek smartfónov na Slovensku patrí už aj Oppo

Oppo si od oficiálneho vstupu na Slovensko v minulom roku našlo svojich fanúšikov. Vďaka dobrým predajom sa čínsky výrobca dostal aj do top päť najpredávanejších značiek u nás.

Podľa najnovších údajov analytickej spoločnosti Canalys dokázala spoločnosť Oppo v období od júla do septembra 2021 zvýšiť celkový objem svojich predajov v krajinách strednej a východnej Európy o 35 %. Na väčšine trhov sa taktiež dokázala posunúť v rebríčku najpredávanejších značiek. Na globálnom trhu patrí v dodávkach smartfónov značke Oppo piate miesto.

Oppo sa darí aj na Slovensku, o čom svedčí štvrtá priečka v tabuľke TOP5 výrobcov za tretí kvartál 2021. Jednotkou je u nás stále značka Samsung, ktorú doháňa Xiaomi. Zo zverejnených údajov však vyplýva, že medziročne si Samsung pohoršil o 34 %, Xiaomi naopak stúpli predaje o 8 %. Tretí Apple sa podľa agentúry Canalys pýši 124 % rastom.

Štvrté je Oppo, ktorému na Slovensku patrí 4 % trhový podiel. Čo je vzhľadom na ponuku, na slovenský trh oficiálne dováža iba tri modely, veľmi pekný výsledok. Lenovo, pod ktoré patrí značka Motorola, sa môže pýšiť 74 % medziročným rastom. Dodávky však stačili iba na piate miesto. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Nightmare24.11.2021 - 16:32 Trvalý odkaz

ma tu niekto Oppo?stoja tie fony za nieco?

Celá diskusia 1 príspevok