Medzi 100 najhodnotnejších značiek sveta patria aj Apple, Samsung, Huawei a Xiaomi

Spoločnosť Kantar zverejnila svoj tradičný rebríček najhodnotnejších značiek sveta na rok 2021. Z firiem, ktoré majú prepojenie aj na svet mobilných telefónov, tam nájdeme štyri značky.

Celková hodnota najdôležitejších globálnych značiek vzrástla medziročne o 42 % a dosiahla rekordnú výšku viac než 7 biliónov amerických dolárov. Za zrýchleným rastom niektorých značiek je možno paradoxne celosvetová pandémia. 

Medzi také môžeme zaradiť nielen technologické firmy, ale aj spoločnosti z oblasti zábavy ako je Netflix, Spotify, TikTok a podobne. Najrýchlejšie rastúcou značkou je Tesla, pričom jej hodnota vzrástla o 275 % na 43 miliárd dolárov. Výborne sa darilo aj platforme TikTok, ktorej hodnota narástla o 158 % a Instagram (100 %). Medzi nováčikmi rebríčka nájdeme napríklad Zoom, Qualcomm, Nvidia, AMD či Spotify. 

Prvé tri miesta patria značkám Amazon (+64 %), Apple (+74 %) a Google (+ 42 %). Zo značiek, ktoré patria mobilným zariadeniam, sa v top stovke ocitli okrem svetovej dvojky Applu aj Samsung (42. miesto), Huawei (50. miesto) a Xiaomi (70. miesto). 

Zdroj: kantar.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu