MediaTek plánuje nasadiť 5G čipy v strednej triede už budúci rok

5G verzia Helia M70 má byť rozmerovo menšia, čím výrobca ušetrí náklady a zachová cenovú dostupnosť. Vďaka tomu pôjde o čip primárne určený pre strednú triedu zariadení.

MediaTek predstavil svoje 5G riešenie v podobe čipu Helio M70 ešte v prvej polovici tohto roka. Bude vyrábaný 7 nm technológiou a venovali sme sa mu v článku MediaTek Helio M70 príde s podporou 5G sietí.

Nové správy z Číny, ktoré priniesol web MyDrivers hovoria, že čip bude mať dostupnejšiu cenovku a má byť primárne určený pre zariadenia strednej triedy. Čipset je navrhnutý v súlade s novými špecifikáciami 3GPP Rel-15 pre 5 Gbps rýchlosť a dokáže pracovať aj v 4G sieti. 

Podľa MyDrivers bude novinka rozmerovo menšia než predchodcovia, čo má pomôcť znížiť náklady na výrobu. Hromadná produkcia sa očakáva v Q2 2020. 

Po tom, čo výrobca ukončí výrobu čipu M70 by zrejme mohol prejsť na 6 nm výrobný proces. Podľa neoverených zdrojov má MediaTek už vraj aj konkrétne návrhy na zlepšenie CPU a GPU v nových 6 nm čipoch. 

Vývoj noviniek by mal byť ukončený v treťom štvrťroku 2020, aby masová produkcia mohla začať o rok neskôr. Cieľom MediaTeku je budúci rok zvýšiť predaj jeho mobilných čipov, pričom najviac sa spolieha práve na Helio M70 a Helio M70 5G. 

Zdroj: MyDrivers.com, mediatek.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu