MediaTek Dimensity 9000 porazil vo výkone Snapdragon 8 Gen 1

Výkonný čipset od Qualcommu, ktorý už nájdeme v niektorých top modeloch smartfónov, má vážneho konkuremta. Podľa niekoľkých predbežných benchmarkov ho predbehol čipset od MediaTeku.

Už dávnejšie neplatí, že nad čipsetom od MediaTeku treba mávnuť rukou. Tvrdenia, že tieto procesory zaostávajú za ostatnými značkami, najmä za Snaprdragonom, sú prekonané. Potvrdzuje to aj zverejnený graf benchmarkov z Geekbench 5 na Twitter účte tipéra Ice Universe.

Je na ňom porovnanie top čipsetov Applu, Samsungu a Qualcommu. Ide o "papierové" hodnoty, nie z reálneho používanie, pretože Exynos 2200 ani Dimensity 9000 zatiaľ nebežia v žiadnom oficiálne vydanom smartfóne. Preto sa neskoršie výsledky môžu zmeniť. 

Nie je veľkým prekvapením, že víťazom je A15 Bionic od Applu, no ten nájdeme iba v iPhonoch a iPadoch. Kráľom androidov vyzerá byť Dimensity 9000, tesne sa za ním je nový Snapdragon 8 Gen 1, ktorému na päty šliapú Exynos 2200 a Snapdragon 888

Bude zaujímavé sledovať merania z reálnych smartfónov s čipsetom Dimensity 9000, či sa výkon potvrdí aj pri bežnom používaní. 

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Nightmare25.01.2022 - 15:32 Trvalý odkaz

Nuz Mediateky uz nie au ako dakedy teraz sliapu na paty SnapDragonu dokonca aj predbehnu este

Celá diskusia 1 príspevok