mBank umožňuje potvrdzovať platby namiesto SMS kódom notifikáciou

Posledná aktualizácia pridáva novú možnosť autorizácie platieb zadávaných cez internetbanking. Namiesto prepisovania SMS kódu môžete potvrdiť platbu priamo v mobilnej aplikácii.

Operácie, ktoré vykonávate prostredníctvom internet bankingu, môžete autorizovať namiesto SMS kódom cez notifikáciu priamo v mobilnej aplikácii.

Stačí si v nej nastaviť, aby vám počas práce s internetbankingom namiesto SMS kódu prišla notifikácia na váš mobilný telefón. Údaje o operácii potom nájdete v zozname notifikácií o autorizácii vo svojom telefóne. 

Notifikácie musíte najskôr aktivovať. Po otvorení aplikácie kliknete na ikonu s troma pruhmi v ľavom hornom rohu, vybriete položku mobilná autorizácia a kliknete na Aktivovať. Aktiváciu potvrdíte PIN kódom. 

Úplne jednoduché a rýchle na jeden klik to ale nebude, pretože treba dodržať povinnosť prihlásiť sa do aplikácie. Ako to teda funguje? Po vykonaní operácie v internetbankingu, na ktorú je potrebné bezpečnostné potvrdenie (doteraz to bol SMS kód), sa na displeji telefónu zobrazí notifikácia. Po kliknutí na ňu a prihlásení sa do aplikácie stačí už len ťuknúť na položku Potvrdiť.

Ďalšou novinkou v mobilnej aplikácii je možnosť postupne naskenovať telefónom všetky informácie o platbe (IBAN, sunma, variabilný symbol) namiesto manuálneho prepisovania údajov do platobného príkazu. 

Mobilnú aplikáciu mBank si stiahnete z Google Play a App Store.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu