Máte zariadenie Samsung Galaxy? Takto ochránite batériu!

Možnosť chrániť batériu je dostupná nielen v najnovšej sérii Galaxy S23, ale nájdete ju aj v niekoľkých starších smartfónoch značky Samsung. Výrobca sľubuje, že vďaka nej na tom bude vaša batéria v budúcnosti lepšie.

Kapacita batérie smartfónu býva jedným z parametrov, ktoré často zaostávajú za očakávaním. O čosi horšie je to však v prípade dlhodobého používania, kedy telefón rokmi skrátka stráca výdrž. Aj preto je vhodné sa o svoju batériu starať. Ak máte Samsung zo série Galaxy S23, Galaxy S22 alebo niktorý novší model s ohybným displejom, vhodný nástroj nájdete priamo v nastaveniach. 

Ide o funkciu s názvom Chrániť batériu. Spočíva v tom, že obmedzí nabíjanie smartfónu na 85 %, čo podľa výrobcu pomáha efektívne chrániť zdravie vašej batérie. Funkciu zapnete tak, že prejdete do nastavení, kde ťuknete na sekciu Starostlivosť o batériu a zariadenie. 

Potom vyberte batériu a zrolujte sa nižšie na možnosť Ďalšie nastavenia batérie. Naspodku celej ponuky nájdete prepínač s názvom Chrániť batériu. Po jeho zapnutí sa obmedzí maximálne nabitie na 85 % a vaše zdravie batérie by malo byť do budúcna v lepšej kondícii. Samozrejme treba brať do úvahy, že existuje veľa faktorov, ktoré ovplyvňujú životnosť batérie. 

Na to apeluje aj samotný Samsung, ktorý tvrdí, že spotreba energie stúpa v oblastiach so slabým alebo signálom alebo pri nastavení vysokého jasu. K tomu pridáva aj ďalšie tipy. Životnosť smartfónu predĺžite napríklad tým, že zriedka používané aplikácie prepnete v nastaveniach batérie do režimu spánku. V rovnakej sekcii si môžete pozrieť aj graf aplikácií, ktoré najviac ovplyvňujú životnosť batérie. 

Ušetriť percentá energie môžete aj tak, že Bluetooth budete zapínať len vtedy, keď je to potrebné, rovnako ako GPS, NFC a ďalšie funkcie. Pohrať sa môžete aj s jasom alebo deaktiváciou automatickej synchronizácie pri aplikáciách, ktoré ju nevyžadujú. Toto nastavenie nájdete v sekcii Kontá a zálohovanie. No a keď je váš smartfón už takmer vyšťavený, viac času bez nabíjačky mu kúpi aktivácia režimu Šetrenia energie. 

Zdroj: vlastné


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu