Mastercard uvádza na trh prvú platobnú kartu s krypto kreditom

Platobná karta umožní platenie kryptomenou bez potreby predaja digitálnych aktív. Za nákup v obchode tak už budete môcť bezkontaktne zaplatiť napríklad Bitcoinom či Ethereom. Kartu si môžete pridať do digitálnej peňaženky Applu a Googlu.

Mastercard uzavrel partnerstvo s kryptomenovou spoločnosťou Nexo a spolu s platformou DiPocket uvádza na trh prvú krypto platobnú kartu v Európe. Kreditná karta je krytá kryptomenami a jej majitelia vďaka nej získajú likviditu, ktorú môžu využiť na nákupy u viac než 92 miliónov obchodníkov na celom svete. Všade tam, kde prijímajú karty Mastercard.

Karta Nexo Card je prvou platobnou kartou na svete, ktorá držiteľom umožňuje míňať bez toho, aby najprv museli svoje digitálne aktíva predať. Karta je spojená s úverom spoločnosti Nexo zabezpečeným kryptomenami. 

Platobná karta umožňuje držiteľom kryptomien svoje digitálne aktíva používať ako zálohu, namiesto toho, aby ich museli predávať. Úverová linka funguje dynamicky a ako zálohu je možné používať rôzne kryptomeny vrátane napríklad Bitcoinu, Etherea či Tetheru. Sadzba je 0 %, ak je pomer výšky úveru k hodnote zálohy 20 % alebo nižšej.

S držaním karty sa nespájajú žiadne minimálne splátky, mesačné poplatky ani poplatky za nevyužívanie karty. Do výšky útraty 20 000 eur mesačne sa neúčtujú ani poplatky za výmenu. S každou transakciou s kartou Nexo Card je navyše spojená okamžitá odmena až do výšky 2 % poskytovaná buď v Bitcoine alebo v kryptomene NEXO Token spoločnosti Nexo.

Karta Nexo Card sa vydáva v digitálnej aj vo fyzickej podobe a dá sa používať v peňaženkách Apple Pay a Google Pay. Ďalšie digitálne karty k rovnakému účtu sa vydávajú bez poplatku. Podrobnosti nájdete na webe nexo.io

V ďalších fázach rozvoja svojej platobnej karty sa spoločnosť Nexo chystá okrem iného pridať aj funkcie debetnej karty a rozšíriť svoju ponuku do ďalších krajín.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu